Två Plus och Två Minus.

Hej Hej.

Har ni somnat ännu eller sitter ni uppe och ugglar som jag? Min lördag har varit en seg historia. Det känns som om dagen aldrig kom igång för min del. För mig var det  mest en seg kola som inte smakade mer än lagom traditionell gräddkola.

Två Plus och Två Minus.

Plus 1.

Dagens lördagsmys som blev chokladbollar. Små runda hemma rullade chokladbollar är bara så attans gott.

Plus 2.

Dagens båttur över Jungfrusund från Slagsta till Ekerö när jag skulle hämta hem Wille och hans kompis. Resan över tar bara 10 – 15 minuter, super snabb överfart. Jag valde att stå ute en liten stund med vinden i håret. Stockholms Skärgård är allt bra vacker. Om jag inte var så rädd för vatten och urdålig på att simma hade en båt stått högt upp på min önskelista. För visst hade det var njutbart att åka runt i Skärgården för att stanna till på ett ställe för att bada och för nästa stund stanna och köpa glass på nästa Ö. Drömmar kostar ingenting alls. In the real life fick jag 10 minuter ute längs räcket  på färjan idag det räckte gott och väl.


Minus 1.

Jag blir fruktansvärt galen när jag läser om att Bråvalla festivalen inte kommer att göra festivalen 2018 på grund av att de inte kan garantera  besökarnas säkerhet. Efter fredagens festival anmäldes en våldtäkt på festivalområde. Flera sexuella ofredanden har  även rapporterats och anmälts.

* Vad är det för fel i skallen på de som tar sig rätten att bestämma över någon annans kropp och själ.?

* Varför fattar inte vissa att ett nej är ett nej, att stopp betyder stopp och att sluta betyder sluta?

Det begås omkring hundra våldtäkter varje dygn i Sverige och de allra flesta av dem utsätts kvinnor för. Sverige ska vara ett jämlikt land där allas åsikter och röster betyder lika mycket. Vi har alla lika mycket att säga till om står det i våra grundlagar.

Sverige sägs även sträva efter ett jämlikt samhälle mellan könen men så kan det omöjligt vara när det varje dag begås runt 100 våldtäkter. Just nu är det bara  för många svin som begår eller begått  sexuella brottsliga handlingar runt omkring. När den nu ökända handbollstränaren och läraren här från Tumba gick fri och flickan som nu blivit kvinna i alla fall i passet får leva med dessa övergrepp hela livet på grund av att Sverige´s lagar inte skyddar offren börjar vi vanliga i Sverige undra.

* Undra vart vårt fina land är på väg?

* Hur är det ens möjligt att vi i Sverige kan stå och se på när någon blir utsatt för en våldtäkt mitt i publikhavet under en konsert?

* Ni som stod bredvid …Hur faan tänkte ni?

Just det någon kommer säkert säga att kvinnan var berusad…Den har vi ju hört förut eller hur. Inte tror ni väl att kvinnan ville ha sex mitt ibland alla andra under en konsert även om hon druckit alldeles för mycket alkohol eller haft för lite kläder på sig. Våldtäktsmannen kanske inte hörde när kvinnan sa NEJ, STOPP eller SLUTA. Hallo… du var på konsert inte pratade ni i vanlig samtalston inte. Skulle ni höras fick ni skrika till varandra om ni ens hörde då vad den andre sa. Visst märkte du om kvinnan var med på handlingen eller inte. Jag kan tänka mig att man inte över smart för att förstå vad  tjejen menade.

Jag blir så ledsen och förbryllad över denna utveckling som sker med alla övergrepp och sexuella brott. Tanken på att min dotter blir 11 år detta året och snart också kommer röra  sig ute i samhället gör mig livrädd. Vår dotter har massvis med fina vänner som hon tycker så mycket om och jag känner flera av tjejernas föräldrar. Känslan av att någon av oss kanske kommer få ett telefonsamtal där vår dotter råkat ut  för övergrepp eller ännu värre våldtäkt gör mig galen. Vad fasiken är det för samhälle vi skapat? Samtidigt så tänker jag på hur vi uppfostrar våra söner och vad det är som gör dem till våldsmän och brottslingar. Vad är det som gör att en kille man tar sig friheten att  förgripa sig på någon annan?

Sverige – Ska Sverige bli jämlikt och vi alla får samma värde och rättigheter så måste landet visa vad Sverige står även inom det rättsliga. Jag tycker att vi medborgare är eniga om vad vi står när det handlar om brott och straff. Sverige står för allas lika värde och ett rättvist samhälle då måste det även synas i våra lagar och föreskrifter. Hua Hua vad arg och ledsen jag blir.

Bilden är lånad av TT och Izabelle-Nordfjell.

Minus 2. 

Mitt andra minus blir att jag är så trött på att ha ont i knäet. Vissa dagar gör det ont av och till.

 Kram.

3 thoughts on “Två Plus och Två Minus.

Add yours

  1. Ja det är helt otroligt med Bråvalla. Vad är det med puckon och alkohol, samt se tjejer som objekt, vi tjejer måste också få slappna av och gå på festivaler, jag har själv hållt på att bli våldtagen en gång, tråkigt att en hel festival ska behövas läggas ner för killar som tänker med snorren.

    Tråkigt att du har ont i knät,

  2. Vad härligt med en båttur och så himla gott med chokladbollar. Hoppas att det blir bättre med knät snart och ha en fortsatt fin dag! Kramis

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: