Personlig, Privat, Perfekt och Prutt…..

Godkväll.

Hör ni, hur står det till med er alla idag? Jag är inte på topp men det är som det är känns det som. Jag skulle kunna skriva en hel bok här på bloggen men det gör jag inte. Det  pratas mycket om att vara  personlig men inte privat när det handlar om sociala medier och visst ligger det något i det. Samtidigt så när man är privat så blir man personlig, balansen är nålfin. Det handlar så mycket om integritet och innersta känslor och tankar när det skrivs på sociala medier. Med det menas till exempel att man gärna får berätta om sig själv, men man bör inte lämna ut detaljer …”. Så jag får väl försöka att vara lite personlig men lämna mitt privata till mig själv. Personlig.

Jag är ett jordgubbsfans. Älskar jordgubbar och skulle nog enbart kunna leva på dem på somrarna. Men… nu  kommer ett men… alla mina år i  Stockholm och de är 24 nu för att vara ärlig så har jag köpt jordgubbar från mina hemtrakter och mumsat på som förr. I år känns det som det är nya jordgubbssorter som säljs i Stockholm. Flera lådor som vi köpt hem har varit sura och hemska vilket jag inte alls accepterar. Hallo alla ni som säljer jordgubbar som är söta och goda sälj dem i Botkyrka för då kommer jag stor kunden och shoppar. Dessa som jag fick med hem igår kastade vi halva kartongen för de var så sura. Privat.

Så var det detta med att vara privat på ett okej sätt. Inte lämna ut för snaskiga detaljer men ändå vara ärlig. Privat hemma hos mig kan vi äntligen plocka smultron. Även om vi i år  har mycket mindre smultron än vad vi brukar ha. Tror att vi behöver riva upp våra gamla plantor och plantera om smultronställena till nästa år.

 

Perfekt.

I min perfekta värld som jag i ett vitt stort hus i stil från den Amerikanska Södern med en superstor härlig veranda och en vacker vit grind som leder fram till huset via en fint krattad grusgång. Såg denna perfekta grind på min lilla promis medan Tilda tränade igår.Prutt. 

Prutt säger jag till rådjuren som har satt i system att besöka oss varje kväll eller tidig morgon. Vad är det ni inte fattar? Ni är inte alls välkomna hem till mig – Prutt på dig. Tog till hårdhandskarna idag och blandade blodmjöl som jag hällt i de rabatter som rådjuren inte alls kan låta bli. Nu får ni allt akta er. Sista chansen är att vi i familjen går  ut och kissar i  rabatterna eller för grannarnas skull möjligtvis i  en hink som kan bli  kisshinken som vi sedan häller ut  i rabatterna. Frågan är väl bara vilken stank det kommerr bli hemma hos oss. Vem vill fika  eller grilla bredvid  en pissuar ??? Inte jag men om jag måste så kanske. Men men nu håller vi tummarna för att blodmjölet ska skrämma bort dem på livstid.


Alla mina fina – Må bäst ikväll.
Puss.

 

5 thoughts on “Personlig, Privat, Perfekt och Prutt…..

Add yours

  1. HEhe så bra skrivit, och ja det är ju just det vilken gräns man ska ta via bloggarna, men jag tycker att du har precis lagom

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: