Stockholms Kultur Natt

Foto: Copyright 2024 All rights reserved

Hej

Hua hua så skönt att lata sig med kaffe nummer två under filten. Igår var det full rulle hela dagen. Först var jag och Tilda hundvakt åt Pettson och på kvällen blev det en runda på Stockholms Kultur Natt. Superkul med kulturnatten men igår var det lite för kallt faktiskt. Tror att flera ställen missade mycket besökare just på grund av att det var så kallt igår kväll.

Stockholms Kultur Natt

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Stockholms stads kulturförvaltning samordnar och marknadsför evenemanget medan kulturlivet står för det kulturella innehållet.  Stockholm öppnar upp sina dörrar och bjuder besökare på oförglömliga kulturupplevelser – med fri entré för alla.

I år hade vi ingen bestämd rutt alls utan skulle bara ta det som det kom och så blev det verkligen. I fjol gjorde jag och mina vänner en runda på Djurgården så blev det igår också. Lite gammalt och lite nytt vilket blev en bra blandning.

Skansen var nästan öde. Det kändes som vi gjorde inbrott eller var där inne olovandes. Inte en människa så långt ögat kunde nå. Men så hade de också vädret emot sig då deras evenemang var utomhus. Skansen runt på en kvart det måste nog varit världsrekord eller i alla fall inte långt ifrån.

Spritmuseum favorit i repris

Spritmuseum var sig likt om man nu kan säga så om ett museum. Det var lite lika som i fjol menar jag. Kul utställningar, galet mycket folk och några prova på stationer men framför allt varmt och skönt. Spritmuseum omfamnar och belyser svensk dryckeskultur. Vi har ett magiskt läge på Djurgården och bjuder på spännande utställningar, provningar, events, bar och restaurang.

Låna toaletten på isbrytaren

Sankt Erik är Sveriges första havsgående isbrytare och sjösattes 1915 på Finnboda varv. Fartyget byggdes för Stockholms stad, som hade behov av att hålla farleder in till hamnarna öppna vintertid. Vänföreningen arbetar för ett bevarande och brukande av isbrytaren Sankt Erik. Efter ansökan från föreningen K-märktes Sankt Erik 2018.

Vasamuseet är magi

Ett av stadens kanske mest magiska museum enligt mig är nog Vasa. Vasa är en riktig skattkammare från 1600-talet som bjuder på en rik historia om allt från arbetet på Skeppsgården till livet ombord på ett krigsskepp.

Tyvärr så kantrade  Vasa och sjönk söder om Beckholmen på sin jungfruresa den 10 augusti 1628. Fartyget var felkonstruerat; undervattenskroppen var för liten och barlasten otillräcklig i förhållande till rigg, kanoner och övervattensskrov. Efter 333 år på botten bärgades det väldiga krigsskeppet och nu kan besökare skåda det vackra skeppet på museet.

Sakta genom staden

Körsbärsblommorna i Kungsan är på g att explodera som de gör varje år. Även en iskall april kväll är de vackra och magiska.

 

 

 

3 thoughts on “Stockholms Kultur Natt

Add yours

  1. Ska man vara utomhus vill man nog gärna ha vädret med sig. Det är lite tråkigt då något sådant planeras och så ställer kylan till det. Det där aprilvädret säger jag bara.

  2. Mysigt att ta hand om pettson. Trevligt att gå på kulturnatt. Tråkigt att Skansen var tomt med folk. Men det är ju väderberoende. Trevligt det låter på spritmuseumet. Tyvärr dras folk där det finns alkohol. Sen att det var inomhus åxå. Vasamuset är mäktigt.
    Var där när jag gick i 6an men minns än i dag hur mäktigt det var att se Vasa båten.
    Körsbärsblommorna är så fina 🌸😍😃.
    Mm inga sköna vindar ute. Fy brrr. Men snart kommer det värme.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  3. Synd att det var så kallt men vilken mysig runda ni fick ändå! Vasa är så häftigt, men nu var det väldigt längesedan jag var där.

Kommentera

Up ↑

Upptäck mer från KAMILLAS KAMERA -

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa