Vill ha vill ha både ja och nej

Hej

Jag drömde i natt att jag hade en katt. Nej där ljög jag allt, jag drömde att jag sa ja och hela cirkusen drog igång. När jag i drömmen inte hann vakna till innan både telefonen ringde och ville höra mig kommentera vad pressen skrivit. Hjärtat i halsgropen, panik eller bara jäkligt livrädd för hur det skulle kunna vara eller bli. Vill ha vill ha både ja och nej. Hör ni livet alltså hur knasigt och krångligt kan inte det vara på samma gång. Bara för att inte låta er springa iväg så tänker jag inte varken förlova eller gifta mig idag eller imorgon. Men om det skulle ske igen så finns har jag en tanke eller plan för hur, var och när det skulle ske. Tur att det bara var en dröm….

Vill ha vill ha både ja och nej

Tror att jag stannar där i detta svammel om både det ena och andra. Tänkte däremot att jag skulle visa två nya butiker eller märken som jag och många med mig snöat in på just nu, byAnnaDanielsson och RAT§BOA. Ska vi börja prata om ringar när vi ändå redan varit inne på förlovningar och den svängen.

Får den som blir friad till välja sin ring

När jag förlovade och gifte mig för 100 år sedan valde vi ringar till förlovningen tillsammans och vigselringen matchade vi mot min förlovningsring. Vilket var en del av processen men så gör man inte har jag fått lära mig.

Oftast är det mannen som väljer ring, men i modern tid kan det vara vilken partner som helst. I vissa kulturer eller relationer kan paret välja att dela på kostnaden för förlovningsringen och välja ringarna tillsammans. Idag är det vanligt att låta frieriet bli en överraskning.

Råd till dem som köper en ring utan att partnern är att lära känna hen som du vill förlova dig med. Nu finns även ett kanon bra tips eller grej att nämligen hyra en vigselring till frieriet. Många guldsmeder har en ’”Say Yes’” tjänst där man får möjlighet att hyra en attrappring.

Vad säger traditionen

I Svensk tradition är att mannen som friar utan ring och sen väljer man ringar tillsammans. Ofta väljs släta ringar som förlovningsringar av båda två vilket visar på samhörighet. Och att det är enklare att skapa en vigselring som matchar förlovningsringen i form. Enligt  ”amerikansk” tradition friar mannen med en ring med ett par stenar i och han bar ingen ring själv..

Vad bör en förlovningsring kosta? Egentligen kan ringen vara en femkroners ring från en automat lika väl som en enorm diamant ring. Däremot så finns det en oskriven regel i branschen att en förlovningsring bör kosta två till tre månadslöner om det är en man som friar.

Denna ”regel” härstammar från diamantföretagets De Beers marknadsföringskampanjer. I ett försök att öka försäljning av diamanter ville de övertyga konsumenter att diamanten var den ultimata symbolen för kärlek.

Ernst Forssell Collectées Adèle hade jag gärna haft på fingret.

Vill ha by Anna Danielsson

Anna har en ring som jag kärat ner mig fullständigt i. En Kamilla ring helt klart men så har den hjärtan också vilket jag är svag för. Jag har redan två av henne som jag älskar. By Anna Danielsson här finns favoriten.

RatandBoa Sverige

RatandBoa snick snackas det om lite varstans när man hänger ute. Självklart så åkte även jag jag dit och klickade hem en klänning från dem. Nu håller jag tummarna för att den passar och blir så toppen. Kan ni gissa vilken av dessa godingar som snart landar hos mig.

Här finns denna goding.
Blå blå himlar och hav – HÄR.
Bara älskar denna fina – HÄR

 

8 thoughts on “Vill ha vill ha både ja och nej

Add yours

  1. Inser att jag har sparat en del pengar åt min man haha 🙂 Samtidigt, tur att in inte kostade så mycket då katten slarvade bort min så vi fick köpa en ny.

  2. 2-3 månadslöner!!! Shit!!!

    Första gången jag förlovade mej var det inget frieri med i bilden. Vi kom bara överrens om det och valde likadana ringar.

    Den här gången blev jag friad till och vi valde ringar som var och en verkligen ville ha. Designade dem t.o.m. själva. Min vigselring ser ut som två ringar, men är egentligen en dubbel ring som sitter ihop. Älskar den!

    Men den kostar definitivt inte några månadslöner, inte ens en 🙂

    1. Helt galet dyrt om man ska följa den regeln. Men så kommer den från Amerika också där allt ska vara så storslaget.
      Denna ”regel” härstammar från diamantföretagets De Beers marknadsföringskampanjer. I ett försök att öka försäljning av diamanter ville de övertyga konsumenter att diamanten var den ultimata symbolen för kärlek.

      1. Underbart att göra sina eller vara med och formge sina egna ringar. Mer personligt kan det väl knappt bli. Vi formgav min vigselring när jag gifte mig för 100 år sedan.

  3. När J friade till mig gjorde han det med en ring från en godisautomat – för att jag sedan skulle få vara med & välja förlovningsring själv.

    1. charmigt med godisautomatringar jag fick också en sådan en gång i livet men vi gick aldrig till förlovning. Jag skulle nog också villja vara med och styra lite om min ev kommande ring. Inte kul om man inte skulle gilla den man får eller hur.

  4. Första gången jag förlovade mig så höllt min dåvarande sambo hoppa ur skorna när han hörde priset på ringarna vi hade valt….senare blev det ytterligare en ring. Han hade förlovat sig billigt med köp två ringar och betala 1 kr för den andra…knappt en tredjedel av vad vi betalade.
    Sambon som jag nu är förlovad med valde en okonventionell ring i form av vingar i silver av juvelerare lotta Djossou.
    Din vill ha ring vill jag också ha!
    Kram Kajsa
    https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

Kommentera

Up ↑

Upptäck mer från KAMILLAS KAMERA -

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa