En spik drar inte ut en annan spik

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej

Vad betyder en spik tar bort en annan spik? Uttrycket fick jag höra förra veckan när jag var på inspelning. Där och då flög det liksom förbi mig. Men idag när jag lyssnat igenom materialet förstod jag dess innebörd. En spik drar inte ut en annan spik betyder att ett lidande glömts så fort en annan fråga om samma tenor uppträder och upptar sinnet. Ordspråket används särskilt i frågor om kärlek. Eftersom det finns en utbredd övertygelse att en ny förälskelse raderar de sorger som skapats.

Bilderna i inlägget kommer från de två senaste dagarnas promenader.

En spik drar inte ut en annan spik

En ny spik driver inte ut den gamla, och kärlek tar inte bort kärlek. Uttrycket kan tolkas eller gör nog det oftast med att man inte ska rusa in i nya relaltioner så fort en gammal tagit slut om du blev lämnad. Under inspelningen pratade vi bland annat om att hitta en ny partner snabbt efter ett uppbrott. Många särskilt de som blir lämnade springer in i nya relationer. Kanske för att upprätta sin egen heder, visa att man visst duger, är bra och vill bedöva sin sorg och smärta med någon annan.

Men är detta det bästa alternativet att starta ett förhållande efter uppbrott för att läka såret efter att blivit dumpad? En spik drar inte ut en annan spik. Är det rätt att låta en ny person bli botemedlet för uppbrottet? Många skulle säkert svara att de är kära och livet känns toppen. Så kan det säkert vara men vad hände med den hjärtesorg som nyss var där eller borde vara där.

Distraktion av minnena och det smärtsamma

Många väljer att starta ett nytt äventyr i ett försök att göra något med den djupa känslan av att egot och självförtroendet fått sig en törn. Det är ett sätt att möta sanningen som förutser en minskning av smärtan. Om vi ​​inte tar en tid mellan relation och relation hinner vi inte laga oss själva vare sig vi lämnar eller blir lämnade. Alla avslut behöver en tid till reflektion för att inte gå på samma misstag igen eller försöka rannsaka sig själv varför blev jag lämnad. Lagar vi inte oss klart kommer vi pysa ut i samma banor som vi var i med tidigare partner.

Stå upp för mig själv

Den känslan är lite skön faktiskt. Nu kan jag stå upp för mig själv och återigen ta plats som Kamilla utan att blir styrd åt alla möjliga håll. Det är en bra väg tillbaka men jag ler igen och skrattar vilket jag inte gjort på bra länge. Jag står upp som mig själv igen. Jag säger som Grynet alltid gjort – Ta ingen skit.

8 thoughts on “En spik drar inte ut en annan spik

Add yours

  1. Intressant uttryck! Jag tycker det är mest män som rusar in i nästa förhållande, å andra sidan är det mest män som också blir lämnade… så det kanske säger sej självt. Jag tycker mej också ha sett att första relationen efter nästan aldrig håller. Låter jättebra att du har läkt och är tillfreds 🙂

  2. Vad skönt att det gått åt rätt håll för dig och du har läkt 🥰 det är kanske så många gör Ja, springer in i nya förhållande direkt, även jag har gjort det någon gång 🤔

  3. du har så rätt just detta med rannsakning efter break up , har ja lagt galet mycket tid på iår. Dock känner jag mig inte helt färdig med det heller. Men att rusa in från en relation in i en annan är inte als bra om man har för många sår från innan för då blir det liksom att dom sätter grund i den nya relationen. Dock är man ju också sjukt kärleks och bekräftanse sökande efter också så gäller hitta balansen på det hela. 🤔 Kul att läsa någon som skriver just detta, för så många har inte riktigt förstått varför jag bara inte gått al in i nya relationer efter mitt break up detta år😂❤

  4. Har faktiskt aldrig hört det uttrycket förut. Har ingen erfarenhet av att kasta mig in i ett nytt förhållande snabbt så jag kan inte uttala mig om det. Däremot tycker jag att det verkar som om det är vissa personer som ofta kastar sig från förhållande till förhållande. Det har kanske något med deras personlighet att göra? Att inte kunna vara ensam?
    Härligt att ditt mående går åt rätt håll!

  5. För vissa personer är det väldigt lärt att glömma och bara rusa in i nytt. Tror det är väldigt viktigt att bara få smälta det som varit och finna dig i dig själv innan någon annan kan få en stor plats i livet igen.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: