Var inte rädd för att säga ja

Hej

Lördagsmorgon med dagens första kaffe i sängen är en riktigt bra start på dagen. Solen strålar in genom fönstrerna och jag har det ganska gott i mitt lilla rum. Min fredag blev en bra dag utan några stora utsvävelser. Var inte rädd för att säga ja. Gårdagens möte med min terapeut var givande faktiskt. Vi vände upp och ner och in och ut på två frågor och tror eller vet att vi kommer ta vid där vi slutade sist.

Var inte rädd för att säga ja

Visst ska vi inte vara rädda att säga ja till nya saker, upplevelser och livet i stort. Vi måste våga livet och leva skulle man kunna säga. Men har ni tänkt på att man många gånger säger både ja och nej. En sida av mig säger ja medan andra säger nej. Hur ska man tänka och göra då liksom?

Hur många gånger har vi inte velat säga ja men sagt nej av hänsyn till andra? Av hänsyn till andra måste vara ett av de dummaste argumenten som finns. För vems skull ska vi säga nej eller ja till något? Många gånger går vi emot våra egna viljor av vad vi tror är kärlek, rädsla, hänsyn till andra och vise versa.

Radera inte dina egna gränser

Börjar man rucka på sina gränser försvinner vi som individer. Vem är jag och vad vill och tycker jag om jag frågar mitt inre hjärta? Slutar vi att säga ja eller nej utifrån oss själva blir vi gränslösa och tappar bort oss. Vi blir artefakter i andras liv. Lördagens lilla tankeställare till er alla. Lyssna inåt och säg ja till er själva.

FFF – mina älskade viktiga F

Förr var jag enormt noga med att planera och hitta på bra saker till mina FFF. Nu har jag nog insett att det är det lilla i det stora som ger njutningen av min dag fredagen. Kanske är det därför de inläggen inte alltid blir så storslagna om man nu säger så som de var förr. Jag tar det liksom lite som det kommer och så får det bli.

Fredagsfokus var att få till ett bra samtal med min terapeut och att ge mig ut på dagens runda med favoritkillarna i lurarna, Alex & Sigge. Jag sprang nej det var nog fel men jag gick runt ett varv i centrumet och kikade en stund innan mötet.

Så här års behövs verkligen bra handcreme. Jag vill att mina cremer för händerna ska vara luftiga och inte tunga och kladdiga. Därför smet jag in på Body Shop som jag vet har härliga handcremer som jag ofta använder. Att de dessutom fått in en ny helt ljuvlig doft var kul. Kan ni gissa vad som blev min fredagspresent.

En glasslåda framför IDOL blev min fredagsfika eller kanske mera mitt fredagsmys. Jag hoppas verkligen att lusten och suget efter mina fredagsfikor kommer tillbaka som förr. För nu är de nästan borta.

 

5 thoughts on “Var inte rädd för att säga ja

Add yours

 1. Den nya doften på handkräm låter spännande, den ska jag kolla in. Denna årstiden brukar jag ha handkrämstuber överallt 🙂
  Ibland måste man faktiskt prioritera sig själv och säga ja även om det påverkar andra. Det är väl en balans, som allt annat.

 2. Ja jag har nog gjort samma sak att jag har sagt ja bara för någon annan skull. Jag gillar dina FFF och jag håller med dig det lilla betyder också mycket 🙂

 3. Man måste prioritera sig själv också, tyvärr jag också ofta hänsyn till andra när jag säger ja eller nej till något och det kanske inte alltid är just det som jag vill.
  Tycker inte alls att FFF behöver vara något storslaget, det lilla kan vara precis lika uppskattat och viktigt i vardagen.

 4. Jag gillar dina FFF och jag har så många ggr tänkt att jag ska göra likadant men det blir aldrig av. Jag får njuta av dina istället
  Jag gillar din terapeut, jag behöver nog gå och prata med någon igen. Det var lett år sedan jag gick nu.
  Jag säger JA för ofta men det har mkt med mina sjukdomar att göra. Annars skulle jag ju sagt nej till allt.

Kommentera

Up ↑

%d