Kakbuffé på Taxinge slottscafé

Hej

Jag har hängt med syster idag. Vår plan från början var att gå en härlig runda och slinka in på en fika någonstans. Men vädret var inte alls med oss här idag. Så regnet vann över oss och vi åkte på kakbuffé på Taxinge slottscafé istället. Med facit i hand var det ett riktigt bra val för vi fick fika och i oss bra mycket socker och mumsigt.

Kakbuffé på Taxinge slottscafé

Slottscafét bjuder på  norra Europas största kakbord med över 65 sorters hembakat bröd. Allt från smörgåsar till delikata tårtor. Fikat och kaffet avnjuter  man i biblioteket. Om vädret tillåtit hade vi säkert suttit ute i slottsparken i stället. Men vi var mer än nöjda med att sitta i biblioteket. De hade utomordentligt pandemitänk måste jag säga. Visst att det var kö en stund på att få komma in. Väl inne fick endast ett sällskap i taget komma in vid kakbordet allt för att undvika trängsel.

Lakritskladdkaka och Fransk nötrulltårta

Att välja ibland alla dessa kakor och bakverk var inte det lättaste men till sist så föll valet på en kladdkaka och en rulltårta. Kladdkaka med lakrits och en hallonmousse fick min tiopoängare idag. Rulltårtan var lite i sötaste laget för min smak. Så nu får jag väl googla och se om jag kan hitta något bra recept på lakritskladdkaka.

Jag ångar att jag inte köpte spiran

Runt slottet på Taxinge finns flera handelsbodar och vackra parker. I närheten finns även en badplats. I en av bodarna hittade jag en underbar spira att sätta runt en busig växt antingen inomhus eller ute. Jag velade ett bra tag om jag skulle slå till eller inte men avböjde till sist. Och nu när jag ser bilden på den ångrar jag mig massor. För enbart 165 kr skulle denna blivit min vilket var ett kanonbra pris. Saker som är skapade av rostiga föremål har jag blivit lite väl kär i kanske. Så jag får helt klart suga på karamellen och åka tillbaka om jag inte kan släppa spiran på riktigt.

Vad säger ni? Ska jag åka förbi Taxinge i veckan om spiran finns kvar?

 

 

 

4 thoughts on “Kakbuffé på Taxinge slottscafé

Add yours

  1. Förstår att ni åkte och fikade istället idag har ju inte vädret varit på top nej. Du laktriskladdkakan såg verkligen god ut och då är jag inte så glad i laktris 🙂

  2. Det där var ju verkligen en buffé som skulle fallit mitt kakmonster till man. Speciellt tårtor är han extra förtjust i.

    Jag tycker nog att du ska åka tillbaka och köpa den där spiran

  3. Så härligt att kunna och åka och fika i bland och bara få vara sådan otroligt goda bakverk dom hade där mumms hoppas du får en under bar dag 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: