Hällmarksslingan och Stockholms Jul

Hej

Bara för att jag fick lite feeling när jag kom ner till Mellansjön i skogen valde jag att gå mot Hällmarksslingan. Jag valde den delen av den blå stigen som jag inte provat på ännu. Hällmarksslingan och Stockholms Jul. Slingan hittar du i Vinterskogens naturreservat här hemma hos mig.

Hällmarksslingan hittar du i Vinterskogens naturreservat 

Varför jag inte gått den slingan tidigare har jag inget bra svar på. Men skulle nog svara att jag är så glad och nöjd med de turerna runt sjöarna så jag ser vattnet. Hällmarksslingan är en rundslinga på ca 6 km. Det är en härlig vandring genom gammelskog och över hällmarker och trots närheten till bebyggelse får du bitvis känslan av att vara ut i vildmarken.

Det jag inte var med på var att det var ett träningspass att ta sig runt hela slingan. Leden är ganska kuperad och slingrar sig upp och ner hela tiden. Hälsa appen i mobilen räknade att jag gått 38 våningar upp vilket är jäkla bra jobbat av mig. På flera ställen är det riktigt brant ner när man gå och slingrar sig upp och ner längs bergskuperingarna. Längs slingan kommer man fram till ett fint vindskydd som antagligen scouter byggt. Någon hade hängt upp fina små fågelholkar en bit fram på leden. Det var verkligen så fint med alla fågelholkarna. Nästa gång jag ger mig av på Hällmarksslingan får jag allt ta med mig en termos och lite kaffe att stanna och fika på längs stigen.

Det var allt lite smått läskigt var det när jag såg och nästan höll på att trampa i relativt ny älgskit. En älg hade jag ingen lust att möta i skogen mitt i Ingemansland.

Stockholms Jul har tänt Stockholm

I år blev invigningen av Stockholmjul digital som så mycket annat blir i år. Jag hade planer på att sett invigningen på plats och sedan gått en av de guidade rundturerna men de blev inställda. I år får vi alla gå själva men det går ju lika bra med kartorna som är lätt tillgängliga för att som är intresserade av att se alla ljusen. Stockholms jul har dekorerat hela Stockholm City med en miljon LED-ljus. Hitta din egen ljuspromenad och glöm inte att lyfta blicken.

Så jag satt hemma vid datorn med choklad och kikade på invigningen. Vilken var fin och stämningsfull. Carola sjöng och Tilde de Paula var konferencier. Imorgon eller till nästa helg ska jag dra mig in och kika på alla vackra ljus live. Underbara älskade stad vad du är vacker.

9 thoughts on “Hällmarksslingan och Stockholms Jul

Add yours

  1. Så härligt med promenad i skogen, ja, älgar är ganska stora på nära hål, höll på att cykla på två stycken bakom en kurva på cykelbanan i skogen en gång och de är maffiga när man kommer så nära men oftast fredliga om man inte retar upp dom.. Stockholms julbelysning är mysig. kul att kunna gå och kolla på den på riktigt. Känns tråkigt att inte kunna åka till Stockholm och julshoppa i år

  2. GUD SÅ LJUVLIGT!!! En skogspromenad är nog det bästa man kan göra en solig dag. I vår by är det någon som sätter ut tomtar längs promenadstråket till varje jul. Det är så himla kul att se.
    Ska kolla in Stockholms jul!
    Kram

  3. Så härligt det ser ut där på turen, jag älskar att hitta nya promenadslingor, hade önskat mig lite mer skog här omkring… du verkade ha fått ett rejält träningspass.

  4. Ingenting är sig likt nu. Har inte varit inne i city på flera veckor nu känns det som. Det får väl bli en promenad dit en dag. Det är inte så långt att gå egentligen. Tar väl ca 20 minuter så är jag mitt i smeten

  5. Det blev en riktigt ordentlig skogspromenad! Vad tråkigt att rundturerna vid invigningen blev inställda men jag kan tänka mig att det var fint att se invigningen på tv även om det inte alls är samma sak

  6. Så mysigt det ser ut. Det är kul att prova nya vägar än de Boman brukar gå. För mig blir det oftast att jag alltid går samma promenad vilket är lite tråkigt. Bra att det blir lite terräng också 💪🏻

Kommentera

Up ↑

%d