Vintersagan har precis börjat

Hej Hej

Hur har er söndag varit? Min började med att fortsätta röja upp äckel men slutade med en riktig myskväll i stan med stor och liten. Jag behövde hämta hem min fredagspresent som jag valde att hämta i butiken och så ville jag så gärna kika lite på Stockholms julbelysning. Vintersagan har precis börjat. För visst är det så att vintern börjar när städerna tänder upp sina julbelysningar.

Vintersagan har precis börjat

Söndagen började som sagt med att röja det sista från gårdagskvällens äckel men för att ni ska stanna kvar börjar jag med myset. Efter att vi varit på Söder och hämtat min fredagspresent. Åkte vi vidare in till city för att kika lite på i alla fall en liten del av all julbelysning som sedan igår eftermiddag lyser upp Stockholm. Det är och har alltid varit viktigt för mig att ta del av julskyltningen och allt mys som kommer med den. Det var lika när jag var barn och ung i Nybro att julskyltningssöndagen den missade jag bara inte.

Vi kikade på älgarna vid Nybroviken, gick en sväng i Kungsan, tittade på NK:s skyltfönster som avtäcktes idag, gick runt runt i de krokarna och köpte med en en fika när vi strosade runt runt.

Det är allt lite sorgligt att tänka att alla vackra båtar som ligger vid Strandvägen och Nybrokajen säkerligen inte kommer ut på sina julbordsresor i år. Ju mer och längre denna pandemi pågår ju argare blir jag på dem känner jag.

NK: skyltfönster 2020

Julen på NK är i år en hållbar vintersaga. Återanvänt material från varuhuset , handgjort och hållbart blev ett ideal. Julens glädje till stora och små, vi innerligt hoppas att alla ska få. Skyltfönsterna på NK har varit en tradition för mig sedan julen 1992 då jag var uppe sista gången innan jag flyttade hit i början av januari året efter. Nästan varje år brukar jag bli och få en wao känsla. I fjol var nog första året som jag blev besviken vilket var trist. I år gick jag igenom dem en snabbis bara för att sett dem dagen till ära. Plus att det var lite för mycket gapiga småbarn som härjade runt runt. Så jag har redan lovat att ge dem en chans till i lugn och ro. Men det jag såg idag kändes inte alls så där som jag vill att det ska kännas när jag kikar på skyltfönsterna. Lite smått besviken två år i rad var inte alls vad jag ställt in mig på.

Hundägare skäms på er alltså

Två saker fattar jag bara inte med hundägare. Ett att de inte förstår att kopplingstvång gäller även i skogen. Jag har inte alls lust att få en främmande hund runt benen när jag är ute i skogen. Vet faktiskt inte hur många tjafs jag hört under mina promenader där hundägare och även andra blir arga och höjer rösten för att de andra inte följer regler om koppling.

För det andra  – TA UPP EFTER ERA HUNDAR NÄR DE BAJSAR….Igår fick jag hämta hem en helt upprörd och ledsen dotter då hon och en av hennes vänner råkat få hundbajs på hela sina jackor och delvis tröjan under. Bajset stank och var utkladdat på hela dotterns jacka. Så jäkla äckligt. Som tur var fick jag med en stor påse som vi kunde trycka ner kläderna i allt för att rädda bilen. Väl hemma efter en tur med äckellukt i hela bilen.

Idag fick vi gå ut och försöka spola av kläderna med vattenslangen och diskmedel för att de överhuvudtaget skulle kunna få in i tvättmaskinen. Efter några vändor i tvättmaskinen är de nu godkända igen för att använda igen. Men fy fasiken vad det är oansvarigt att inte plocka upp efter sina hundar. Skämsvarning på hundägare ibland alltså. GRRR!!!

15 november då fick dessa pelagoner flytta in

Detta året är allt annat än normalt någonstans känns det som. Inte ska väl pelagonerna fortfarande blomma även om de är under tak på en altan så är god natt för dem. Men icke…idag fick de i alla fall flytta in i växthuset och vila sig tills nästa vår.

 

 

 

10 thoughts on “Vintersagan har precis börjat

Add yours

 1. NKs julskyltning brukar vara något extra. Synd att du blev besviken. Hur lyckades dom få hela jackan full med bajs? Halkade i det? Självklart ska man plocka upp efter sig där folk går. Luktar inte så gott med hundbajs

  1. De hade varit ute och kvällsjoggat och la sig ner i gräset vid bryggan för att kolla på stjärnorna då det var för många på bryggan enligt dem. sista gången de lägger sig i gräset i mörker har de lovat varandra dyrt och heligt.

 2. Åh ja nu börjar det. Och i år är jag lite mer taggad. Jag vet inte om det är på grund utav Corona att det känns som att något ändå händer som är roligt. Jag har nog bara sett NK vid jul en gång. Nästa år får du och jag uppleva det tillsammans.
  Stackars din tjej, jag förstår att hon blev så ledsen. Mina blommor flyttade in för ett tag sen men nu blommar det i garaget =)))

 3. Så underbart med julskyltningen. Jag brukar vilja åka iväg någonstans där de julskyltar bra för att komma i julstämning, men det kommer det ju inte att bli i år. Vi får satsa på att julpynta ordentligt på jobbet istället så kanske vi kan sprida lite julstämning till andra som passerar.

 4. Åh det är ju så mysigt med alla ljus de satt upp nu och julskyltningen kommer jag sakna i år! Usch, jag blir också så irriterad på hundägare som inte plockar upp efter sig! Så dålig stil!

 5. Så fin julskyltning ni fått i Stockholm, nu blev jag väldigt sugen på julhandel där men så blir det ju inte i år tyvärr..Inte kul att få hundbajs på kläderna, och är verkligen trist att hundägare slarvar med sitt ansvar att städa efter sig. Härlligt med blommor men känns som att det är mycket jobb med plantering och in och ut tällning och vattning mm. Jag har inte så mycket intresse för sådant fix men önskar att jag hade det

 6. Så mysigt med julskyltning. Fast den var bättre förr, tycker jag med. Nu börjar det så tidigt.
  Pelargonerna klarar sig längre och längre in på hösten, men det är ju för att det är så milt..

 7. Älskar när städerna får upp sin julbelysning! Mysigt att bara åka runt och titta på hur fint det är.
  Som hundägare blir jag galen om jag ser någon som inte plockar upp efter sin hund. Och värst är det på vintern… fattar inte hur folk kan tro att de inte behöver plocka upp när hunden skiter i snö?!? Det finns ju kvar när snön smälter…. ÄCKLIGT!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: