Första doppet i havet avklarat.

Hej Hej.

Sommaren är här med besked. 26 grader visar fortfarande termometern och klockan närmar sig 18 här hemma. Första doppet i havet avklarat för min del i år. Attans vad kallt det var när jag gick i vattnet. Det var så kallt att fötterna gjorde ont. Men jag gjorde det, badade två gånger till och med. Vattentempen mätte endast 17 grader.

Första doppet i havet avklarat.

Jag packade ihop mig idag och bad ena sonen om skjuts ut till Sandviksbadet som  är Östersjön eller havet som vi säger. Tänkte att vem vet om eller hur många sommardagar vi får i år så det gäller att passa på. Vi sålde min blå bil i helgen så nu delar jag bil med Marcel känns det som. Eftersom han jobbar sedan några veckor tillbaka och han behöver bil till jobbet fick han köra ut mig helt enkelt. Inte varje dag som man eller jag är helt ensam eller utan sällskap på badet. Men det var så skönt att lyssna på ljudbok och bara vara jag med mig själv.

Det var så lugnt och skönt på badet. Jag la mig framme vid strandkanten så jag kunde nå vattnet med tårna om jag så önskade. Helt underbart! Kan ni tänka er? Jo det är sant – jag badade två gånger i havet. Hemskt kallt för fötterna men när man kom upp på land var det så skönt.

img_9040img_9041img_9031img_9033img_9035

Charmig väg till och från vägen ner till badet.

Vägen ner till badet är charmig och lantlig. Man passerar ett ödehus vilket T och jag alltid säger att vi vill köpa som landställe. Brevlådorna står på rad och vittnar om sommar och landet. R var snäll och hämtade mig efter sin golfrunda. Medan jag väntade in honom satt jag nästan som på mjölkpallen eller bönpallen och väntade uppkrupen.

img_9027img_9029img_9053

Eldtomta café levererade verkligen toppklass idag.

R och jag stannade till på Eldtomta Café och åt en sen lunch och mumsade en helt underbar rabarberpaj. Länge sedan jag var där och åt eller fikade nu. Pastan tog oss båda med storm. På deras hemsida står det att fikan är utöver det vanliga och tro  mig det var den verkligen.

img_9059img_9060img_9066img_9057

img_9026pus

♥ ♥ ♥

 

 

14 thoughts on “Första doppet i havet avklarat.

Add yours

 1. Doppa mig i havet har jag inte vågat mig på ännu. Är en riktig badkruka. Maten såg väldig god ut och rabarberpaj är ju aldrig fel

 2. Vilken underbar dag! Galet att du badade, säger badkrukan. Eller förr var jag aldrig en badkruka men nu gör det för ont i kroppen att bada kallt.
  Jag gillar tanken på vinterbad men jag vågar inte testa.

 3. Men åh så härligt! Du gjorde helt rätt som passade på att åka till havet! Själv stod man på förskolegården i 32 grader och nästan smälte bort… 😅 men underbart med sommar!

 4. Oj vad härligt med ett bad. Nu blir jag avundsjuk. Hade inte varit fel idag. Får väl hoppa i Vättern snart 😊

 5. Vilken härlig dag du har haft! Kan tänka mig att vattnet var kallt men skönt och svalkande då det är väldigt varmt 🙂

 6. Härligt med ett dopp och fika och mat efteråt, så avkopplande och skönt,,Ja, kan tänka mig att det är ganska kallt i vattnet fortfarande..själv är jag en riktig badkruka så första doppet blir som vanligt typ sist av alla

 7. Jag har fortfarande inte badat, är inte så glad för att bada faktiskt!!
  Kanske nästa helg när vi är hemma hos mamma och poolen är öppen 🙄

 8. Åh vad nice att bada . Själv är jag lite skeptiskt att bada än i Sverige eftersom vattnet brukar va lite kallt . Blir såfall i en sjö senare i juli – augusti

 9. Ohhh så underbart det ser ut och så gott med rabarberpaj, samt vet inte om jag är avis eller ej då jag är badkruka, men det såg onekligen helt underbart ut

 10. En dag på stranden hade jag inte tackat nej till. Dock är jag en badkruka och behöver liiiite varmare temperatur innan jag doppar mig.

 11. WOW….inte illa att ha badat redan, 17 grader är lite väl svalt för mig som ändå älskar att bada. Men jag vill helst vara så ensam på stranden som du var idag…det är det bästa.
  Ser ut som riktigt god mat/Fika

Kommentera

Up ↑

%d