Fejk så det står härliga till.

Hej Hej.

Nu är det redan söndag. Lördagen försvann i en rasande fart. Livet blir fast man inte ens vill det förändrat i samband med dessa Corona tider. Fejk så det står härliga till. Korta stövlar är något som jag velat ha länge och väl. Hittade ett par fejk stövlar på Rusta igår.

Fejk så det står härliga till.

Jag är en riktigt nörd när det kommer till gummistövlar och fina paraplyer men nu ska vi prata om stövlar. I mina gömmor finna två från Ilse Jacobssen, trädgårdsstövlarna från Treton och ett par ljusa från Hunter. Jag vet om jag ska vara ärlig inte varför jag fastnat så för stövlar. Men våra barn har också fått en släng var av mina stövel och regnkläders noja. Vanliga stövlar från dinsko har aldrig varit aktuellt för dem så länge jag fick vara med och bestämma.

Korta stövlar är något som jag velat ha länge och väl. Perfekt de varma dagarna när det är för varmt med långa stövlar och jag är ute och härjar i trädgården. Sedan tycker jag att det är riktigt coolt med låga stövlar. Mina gamla klasskamrat och vän har startat ett världskänt regnmärke. Stutterheim har ett par låga svart stövlar som jag suktat efter bra länge.

5a

På det berömda lågprisvaruhuset Rusta hittade jag igår kopiornas kopia för det helt crazy priset 99kr. Säga vad man säga vill för den summa kommer dessa funka hur bra som helst. Så får jag helt enkelt sätta Alexanders stövlar på önskelistan och använda dem när jag är ute och inte trädgårdsarbetare.

img_8054img_8052

Skam den som ger sig.

Nej då jag känner ingen skam för att jag fick nog av krabbandet med stegen igår. Jag fick helt enkelt lämna projektet när jag blev lite smått galen av allt krabb för att få upp den i taket så som jag önskar. En sak som jag önskat att mor och far stoppat lite mera av i mig är tålamodet. Jag är usel på tålamod och vill att allt ska ske på momangen.

img_8056

Torsk med riven pepparrot och skirat smör.

Igår lagade jag en helt magisk fiskrätt som jag fick tips om hos Johanna Toftby. Men precis som alltid så gjorde jag min egen toach av rätten. Jag är urkass på att följa recept rakt av och alltid varit.

Färsk torsk med skirat smör och riven pepparrot kan vara bland det godaste jag vet. Gillar ni torsk? Färsk fisk är bara hur gott som helst, fräscht och nyttigt. Oj oj vad detta blev gott.

img_8057

Färsk torsk i ugn 4 portioner

ca 800 gram färsk torskfilé
ca 900 gram potatis
2 rödlök
1 squash
500 gram färska räkor
1 liten knippe färsk dill
1 citron
200 gram smör
smör till formen
riven pepparrot
grönsallad i en skål

Gör så här: 

Skala och koka potatisen med saltat vatten. Riv pepparrot som du ska strö över fisken när den är klar. Sätt ugnen på 180 grader, smöra en form och lägg torsken där när potatisen inte har långt kvar att koka. Salta och peppra, lägg ett par klickar med smör över fisken. Fisken får inte blir torr, den ska vara ca 54 grader om du har termometer, kör i ugn ca 15 minuter.

Stek squashen och rödlöken några minuter. Smält 200 gram smör i en gryta, smöret får inte brännas. När du känner den nötiga doften är det klart.

Skär potatisen och lägg ut på tallriken, lägg den fina torsken över. Lägg på räkorna över fisken och squashen och löken. Ringla lite skirat smör över allt, men låt gästerna ta själva om de vill ha mer. Sist en dillkvist, citron och färsk riven pepparrot. Ställ fram pepparroten så de kan riva själva också.

7

22 thoughts on “Fejk så det står härliga till.

Add yours

 1. Tycker fejk är bättre än äkta skinn. Speciellt om du vara ska ha dom i trädgården 😊 Vilket gott recept på torsk 😋

   1. Jag älskar mina Ilse Jacobsen gummistövlar, köpte ett par korta Hunter men jag blev så besviken. Nä ett par Ilse får det nog bli isf.
    Kul att du hittade bra fejk, det som funkar det funkar.

 2. Jag gillar också låga gummistövlar bättre än höga – dom känns allt annat än praktikt om man inte har planer på att stå i 50cm pöl🤷‍♀️

 3. Satt och kikade på Rustas hemsida igår för att se om de hade ramar till halva priset som de tidigare haft och såg då stövlarna. Tyckte de var så snygga och ville gärna ha. När jag var i butiken idag såg jag dem på en hylla men vågade faktiskt inte gå och kika närmare för jag hade så gärna velat stoppa ett par med mig, har dock inget behov så var bara onödigt!!

 4. Dagarna går så sjukt fort, helt otroligt! Korta stövlar är faktiskt charmigt 😀 Har ett par som står i garderoben som jag tänkt plocka fram snart, gömt undan under vintern då de inte varit så passande haha! <3

 5. Har nog en planing av bägge hemma. OFta är ju kvaliteten lite bättre på äkta. Maten såg fantastisk god ut och Johanna brukar tipsa om massa god mat.

  1. Ojoj det där såg riktigt gott ut! Älskar fisk & framför allt om det är lite räkor till! Rusta är verkligen super ibland, man kan verkligen fynda!

 6. Jag gillar heller inte stövlar. Men dina var snygga 😀👍.
  Din mat ser god ut 😋. Vi gjorde fiskrätter båda två igår. Men med olika fisk arter 😃👍
  Kram❣️

 7. Dinsko tycker jag har hårda och tunga skor. Inte alls bra för min rygg. Så undviker att köpa där. Köper från Lidl och konstigt nog håller på jätte längre och är riktigt bra för min rygg

 8. Jag har aldrig riktigt gillat gummistövlar men tycker ändå att mina Hunter funkar bra. Fick köpa ett par till dottern också eftersom hon gillade mina 🙂

 9. Va god mackan ser ut. Och bra du kunde hotta de stövlavlsrna 🙂 äkta el fejk spelar väl ingen roll bara de e bra kvalite .

 10. Det där såg riktigt smarrigt ut! Är himla dålig på att käka fisk, men mest för att det är så rackarns dyrt.. 🙁 När vi väl äter fisk så blir det fiskpinnar, haha..

 11. Men Kamilla – den där tallriken med torsk borde komma med en varningstriangel längre upp i inlägget. Trots att jag intagit lunch för längesedan blir jag ju vrålhungrig nu! Ibland tycker jag att ”fejkmodeller” kan vara snyggare än originalet. Och jag tror faktiskt att jag måste skicka någon till Rusta som kan köpa de där till mig.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: