JoJo Rabbit överraskade oss positivt.

Hej.

Igår kväll var jag på bio med R på Heron city. Hur lugnt som helst på bion. Onsdag mitt i veckan och i januari kanske inte varken lockar eller drar så mycket. JoJo Rabbit överraskade oss positivt. Sånt gillar man ju när man utan varken förväntningar eller vetskap blir tagen av en film.

JoJo Rabbit överraskade oss positivt.

img_6408

En andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nationalistiska fördomar.

JoJo´s låtsaskompis är Adolt Hitler och filmen driver ganska bra med nasismen. Mamma Rosie avskyr i hemlighet nazisterna och är involverad i motståndsrörelsen. JoJo upptäcker en dag att hans mamma gömmer en judisk flicka på vinden. I slutet gör Jojo upp med både sin låtsaskompis Adolf och hans nazistiska värderingar.

Både R och jag var överraskade och tyckte mycket om filmen. Den har ett starkt budskap och en annorlunda sätt att föra fram sitt budskap. Har ni ingenting för er eller behöver tips vad vad ni borde se på bio se – JoJo Rabbit…..

kram

 

 

 

 

3 thoughts on “JoJo Rabbit överraskade oss positivt.

Add yours

  1. Bio är mysigt en vanlig vardagskväll 😊 Jag gillar filmer om andra världskriget av någon anledning. Så spännande. Kanske borde se den här.

  2. Jag hade inte hört talas om filmen förrän i förmiddags när jag pratade med dottern som sett den i går. Hon tyckte också att den var mycket bättre än hon förväntat sig. Så man får kanske ta och se den. Jag uppskattar verkligen när ni skriver om filmer så man vet om man den är värd att se eller inte. De där ”riktiga” filmkritikerna litar jag inte ett dugg på

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: