Tilda hjälte hos Tandläkaren.

Hej.

Tandläkaren på morgonkvisten stod på min lista idag med Tilda. Idag skulle två tänder dras ut inför att tandställningen ska på plats nästa fredag. Vilken grym tjej vi har som fixade att dra två tänder på samma gång. Tänderna satt fast berg, sa tandläkaren som fick använda en specialtång. Tilda hjälte hos Tandläkaren.

img_6323

Tänderna satt fast berg.

Jag har aldrig behövt dra ut några tänder och inte killarna heller. Därför var det allt lite spänt även för mig som fick följa med. Tilda däremot hoppade kvickt ut i tandläkarstolen. Det var som sagt två tänder som tandspecialisterna ville att hon skulle dra ut. Allt för att få till bästa resultatet med tandregleringen med kommande tandställning. Att dra ut hennes tänder var lite krångligare än vanligt tydligen då Tilda hade extra långa tandrötter tydligen. Det är ju inte något som man som vanlig människa har någon som helst aning om innan man hamnar i en sådan här situation.

Superlånga tandrötter tydligen.

Hur som helst hon fick både bedövningssalva och spruta och efter lite trixande så kom tänderna ut. Tilda var så duktig och sa inte ett ljud när tandläkaren vickade och drog ut tänderna. Stolt mamma men stoltast var säkert Tilda själv. Vår hjälte hos Tandläkaren idag bästa dottern.

img_6325img_6324

Mycket blod blev det vilket stoppade snabbt.

Det blev allt mycket blod som höll på ett tag innan det stannade av. Innan R kom med bilen och hämtade oss spottades det blod på trottoaren och i vattenpölen. Jag gjorde allt för att dölja det och sparkade runt vattnet så blodet blandades bort. Tussarna som Tilda fick med för att stoppa blödningen gick åt flera stycken innan vi kom hem och hon kunde lägga sig i sängen och vila. Ännu så är hon bedövad, återstår att se hur hon känner när bedövningen släpper. Idag blir det inge träning för henne såklart men imorgon om hon känner sig pigg.

21b

♥ ♥ ♥

 

 

6 thoughts on “Tilda hjälte hos Tandläkaren.

Add yours

  1. Wow vad duktig hon är som kunde dra ut två tänder i dag. Modig flicka du har för det där tror inte jag att jag skulle våga göra och jag behöver dra ut jag med hahaha

  2. Åå så duktig tjej =). Å fy för att få tandställning. Men kanske ända sättet att få fina tänder på henne. Hoppas att hon inte får jätteont efter bedövningen.

  3. Duktig tjej du har. Även jag tycker det är lite läskigt med större ingrepp hos tandläkaren. Blöder ju ofta väldigt mycket just i munnen och det kan späda på det lite.

  4. Vilken grym tjej. Ryser i hela kroppen bara jag tänker på det. Hoppas min dotter slipper den delen när hon ska få tandställning.

  5. Duktig dotter som uthärdar, inte kul att dra tänder och sånt hos tandläkaren.. får hoppas resten går smidigt och med mindre besvär för hennes del..

Kommentera

Up ↑

%d