Semla premiären avklarad för i år.

Hej Hopp.

Förstår inte varför jag är så galet frusen hela tiden. Kan det vara något ämne som min kropp saknar kanske? Hur som helst idag har jag äntligen gjort semla premiären på Surådeg med Robert. Semla premiären avklarad för i år.

Semla premiären avklarad för i år..

Innan jag ens klivit ur sängen i morse ringde R och tyckte vi skulle luncha på det absolut bästa stället här i Tumba trakten, Surådeg. När man pratar om det stället så bangar inte jag och säkert inte många alls. För det är hur bra som helst. Plus att de vann mitt test som fjolårets bästa semla. Deras mandelmassa är speciell. På vilket sätt är svårt att förklara men den är som R sa som en kola smet med mandelbitar i fast den smakar mandelmassa. Årets semla var precis så där som jag minns dem – godast av dem alla. Hör ni har ni vägarna förbi Tumba så måste ni bara svänga förbi på en kaffe och semla. så nu

img_6313img_6315

Spännande chokladsemla.

I veckan läste jag om deras nya semla med chokladsmak. Den såg hur god ut som helst och självklart så tänker jag smaka den så fort jag bara kan. Vad tror ni? Chokladsemla hiss eller diss? Jag är blank just nu för jag kan inte föreställa mig hur den kommer att smaka.

img_6317

Lunchen blev en Mixsallad.

Till lunch valde vi båda två deras mixsallad som jag sedan innan vet är en hit. Precis som vanligt orkade jag inte äta upp hela salladen för de har riktigt stora portioner. Räkor och advokado det är en kombo som alltid funkar för mig.

img_6314

Bageri och konditori.

SurÅDeg öppnade i samband med sin årsdag även ett konditori vägg i vägg med allt. Även in till dem är det öppna fönster så vi besökare kan tjuvkika in när de bakar.

De lagar sin egen mat med kvalité och fina råvaror från grunden.
Ett stenugnsbageri som har serveringen med bröd och kaffebröd varje dag. Plus ett konditori som dagligen ser till att fylla kylmontern med fräscha bakelse och tårtor.

img_6310img_6318img_6316img_6320

Oj vad jag tipsar men det är de fasiken väl värda.

 

Puss & Kram

 

 

 

 

13 thoughts on “Semla premiären avklarad för i år.

Add yours

  1. Åh, så gott med semlor. Vi har ett litet konditori i byn där jag bor och förra året var jag och åt deras semlor alldeles för ofta. Det återstår att se om de är lika bra i år, för de bytte ägare under hösten. Den där chokladsemlan såg ju också riktigt smarrig ut. Jag tror att den är en hiss 🙂

  2. Skoj med tips på caféer 😀. Men för mig är semla för tidigt. Det ska man äta runt Semledagen. Tycker jag. Sen äter jag semla med vaniljkräm gärna.

  3. Oh vad galet gott med en semla… Så sugen jag blev nu! Hoppas att det finns semlor på affären imorgon, för då ska jag köpa med mig till min syrra och hennes familj =)

  4. Jag som älskar choklad skulle nog verkligen tycka om den med choklad faktiskt. Hoppas du kan testa den och berätta vad du tyckte 🙂

  5. Första semlan är inte avklarad än. Såg helt klart galet gott ut. Gillar choklad, men tror jag föredrar orginalet

  6. Jag och BQ åt också lunch ute igår, så mysigt =D. Samt jag har också ätit årets första semla i helge, fniss. Oj chokladsemla, första tänken tänker ja nej nej om den är för skarp i chokladsmaken. Men sedan choklad kan aldrig bli fel, så¨vore kul att testa. Får höra ditt betyg sedan.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: