Smart lösning för plastfria hav.

Hej.

Varje dag nu möts vi av information om att våra hav blivit soptippar och är överfyllda av plats. Man blir lätt dyster när man tänker på all plast i haven. Hur kunde vi människor orsaka all denna förödelse kan vi fråga oss och älta i oändlighet. Men vad hjälper det vi måste börja med oss själva. Vad kan vi göra för att bidra till att våra hav mår bättre? Alla vill vi ha smarta lösningar för hur vi kan bidra till plastfria hav.

150 miljoner ton plast i haven.

Ungefär åtta miljoner ton plast hamnar i haven varje år. Enligt det finns i dag ungefär 150 miljoner ton plast i haven enligt Naturskyddsföreningen. Det mesta av allt skräp som hamnar i havet har kastats på land och förts till havet med regnvatten, vindar och floder. På 50 år plastförbrukningen ökat 20 gånger. 20 gånger det är skrämmande många gånger för mycket.

Spännande saker för att lösa plastproblemet.

Wilmas ursprung är att skapa fashionabla mobilväskor. Med deras nya kollektion Stop Ocean Plastic Pollution” kombinerar de Wilmas ursprung med en hållbar strategi för både produktion och materialval. Älskar deras nya mobilskal från biologiskt nedbrytbara material. De är bara så himla fina och smarta. Jag klickade hem ett till mig själv idag….Me Like på dem!!!

img_4585

Wilma har skapat en samling med biologiskt nedbrytbara material som kan bryta ner till koldioxid och vatten utan att lämna några giftiga rester. SOPP-mål är tillverkade av en blandning av PLA- och PBAT-material som kommer att komposteras bort och lämnar inga skadliga plastrester. Helt rätt tänkt i en tid där vi alla måste börja tänka till och agera för en renare värld.

img_4586img_4584

Havssoptunna dammsuger upp plast.

Har ni hört talas om denna soptunnan? Havssoptunnan tar upp kampen mot plasten, i våra hamnområden. Soptunnan, som uppfunnits av två surfare, slukar skräp, olja och plast med glupande aptit och pumpar ut rent vatten i andra änden. Tunnan är en enkel anordning. Den består av hink, pump och filter som töms med jämna mellanrum. Kan man annat än att älska detta driv och initiativ?

12a2

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

4 thoughts on “Smart lösning för plastfria hav.

Add yours

  1. Det är ju helt sjukt att vi bara slänger skräp rakt ut i våra hav och i vår natur! Vad är det för fel på oss? Jag blir galen på denna nonchalansen som finns! Och vi lär inte direkt våra barn heller, såg en toalett på sonens skola idag, massa papper och skräp på golvet. Undrar om de gör så hemma också, kastar papper och handdukar på golvet så att någon annan får plocka upp det… Ha ha, det här ämnet fick visst igång mig 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: