Yes det blev grahamsbullar.

Halloj.

I söndagskväll hade jag lovat Wille att baka grahamsfrallor som han längtat efter ett bra tag nu. Jag har fegat ur och hittat på alla möjliga ursäkter för att slippa baka. Men som sagt jag hade handlat hem allt för att baka frallor. Egentligen hade jag inget bra recept utan körde på google och tog första bästa igår vilket blev katastrof för att säga det lite snällt. De blev oätliga och hamnade i papperskorgen.

Skam den som ger sig.

Jag gillar inte att ge upp och känna mig besegrad. Så jag letade lite noggrannare idag och hittade ett helt annat recept som tänkte lite som jag tänker när det ska bakas bröd. Måste erkänna att jag var lite orolig för att degen inte skulle jäsa på sig idag heller vilket den gjorde. Yes i did it!!! Idag fick jag in en fullpoängare med mina grahamsbullar. De blev så galet goda och ingen var stoltare än jag. Skam den som ger sig, heter det ju så fint.

30bb

Grahamsbullar.

Ingredienser:

 • 50 gram smör
 • 5 dl mjölk
 • 1 pkt jäst
 • 1 msk honung, sirap eller socker
 • 1 tsk salt
 • 11 dl grahamsmjöl
 • 3 dl vetemjöl att baka ut med

Tillagning:

 1. Smält smör i en kastrull.
 2. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader med en termometer.
 3. Smula sönder jäst i en stor bakbunke.
 4. Tillsätt lita av mjölken och rör ut jästen.
 5. Rör ut honung, sirap eller socker samt salt.
 6. Tillsätt resterande mjölk och rör.
 7. Blanda i grahamsmjölet lite i taget och knåda ihop med en träslev eller elvisp med degkrokar i ca 5 minuter till en klibbig men fast deg.
 8. Jäs grahamsdegen under kökshandduk i 45 minuter på en dragfri plats.
 9. Dela på mitten och dela varje halva i åtta lika stora bitar.
 10. Rulla runda bullar på mjölat bakbord eller en stor bricka.
 11. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper.
 12. Täck över med handduk och jäs i 30 minuter.
 13. Sätt ugnen på 250 grader.
 14. Baka grahamsbullarna i cirka 8 minuter.
 15. Ta ut och låt svalna på galler.

7

 

21 thoughts on “Yes det blev grahamsbullar.

Add yours

 1. Alltid kul när det blir en lyckad bakning 😍 det här reseptet skulle jag lätt kunna testa på😍 tack för tippset

 2. Jag har alltid tyckt att det är lite svårt och baka bröd. Man vill ju lyckas första gången ju. Vad bra att andra försöket gick bättre. Dom ser så goda ut 🙂

 3. Åh jag älskar nybakat bröd på morgonen. Problemet är att jag är så lat när det gäller att baka bröd haha.
  Men ska spara detta receptet helt klart!

 4. Så drygt att du va tvungen att kasta de förra
  Dessa ser ju riktigt jäkla goda ut, nästan som cafébullar
  Godaste frukosten

 5. Vad gott med bullar 😀 Jag köpte saffran idag som jag ska se om jag hittar något litet nyttigare att baka med imorgon 😀

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: