Jisses så svår fototävlingen var.

Hej.

Har ni haft en bra lördag? Min har varit bra. Hela dagen har jag varit på språng och i görande har det känts som. Skjutsa hit och dit, föräldramöte i Tildas gympa, till Skäris för att shoppa en tröja med T. Så var det ju fototävlingen också som jag deltog i just idag. Temat var okänt för alla som deltog fram till idag då temat släpptes. När startskottet gick hade eller har man 24 timmar på sig att tolka det innan bilderna skulle vara inne. Jag fick verkligen tänka till och slita för de där bilderna. Min tanke från början funkade inte för att jag fegade ur helt enkelt när vi var på plats. Temat var ”Världen i Sverige” Hur ser jag världen i Sverige?

Jisses så svår fototävlingen var.

Första tanken var att fota flera olika händer över grönsakerna som säljs på torgmarknaden i Skärholmen. Några bilder tog jag där men den bilden som jag såg i min skalle fick jag aldrig till tyvärr. De bilder som jag tävlat med får man inte fronta förrän vinnarna är korade. Bra för mig att man fick använda sig att gamla bilder som man tagit om det skulle behövas. Det var inte lätt att fota på torgmarknaden med en stor kamera. Många undrade varför och gömde sig nästan även att jag bara ville ha deras händer. Vem vet några kanske hade ställt upp men jag fegade ur helt enkelt.

21a21b

Kontrasterna i samhället.

Runt personalparkeringen på en sonens jobb håller ofta Tiggarna till på kvällarna när jag ska hämta honom. Där utanför stängslet på ena sidan händer det att de gör sina behov eller samlas för att sjunga och äta tillsammans. Jag såg en bild i huvudet  – ytterligheterna på de yttersta kanterna. Från det ena till det andra liksom. Jag försökte verkligen få till en bild på två kvinnor med gigantiska kjolar som gick längs gångvägen till en samlingsplats där flera samlats och sjöng tillsammans och åt. Bilden kom till men inte med sådan skärpa att jag blev nöjd att de fick vara ett av mina bidrag.

21ee21dd

Hur många kottar finns det i världen?

Många många kan jag lova att det finns. Tänk att det finns någon av varje sort någon är lång och någon kort men ingen är den andra lik. Lite magi är att det faktiskt inte finns någon som jag.

21hh

Rönnbär är så mycket höst det kan bli…

Alltså alla färger blir så mycket starkare och varmare på hösten. Rönnbär har alltid varit speciella för mig – så otroligt vackra och tacksamma att ta bilder på.

21c21f21g

Sprang på en kär gammal kollega.

Vi har ju säkert alla några kollegor som vi haft och minns och saknar lite extra. Jag har två speciella kollegor som lämnat avtryck hos mig. En av dem är Diana som jag jobbat tillsammans med på två förskolor då vi följde varandra till den sista. Himmel och pannkaka vad jag gillar den tjejen. Så himla roligt att springa på dig i Skäris idag bästa Diana.

30c

180096_1867987828194_5307623_n

 

 

18 thoughts on “Jisses så svår fototävlingen var.

Add yours

 1. Du är verkligen en fantastisk fotograf, otroligt fina bilder med känsla! ☺️ Så himla fint de låter att de samlas tillsammans för att äta & sjunga!

 2. Godmorgon! Lördagen har varit bra!! Fotade lite och så!
  Låter som din lördagar varit toppen!
  Fina bilder och kul och springa på en kollega 😍😍 hoppas denna dag blir lika bra

  1. Du och dina bilder, jag behöver ju inte säga mer, för du vet ❤❤❤
   Nu är jag ju däremot nyfiken, blev det något kort till tävlingen?
   Jag tyckte den med stängslet ändå var charmig på någotvis ❤

 3. Du tar värkligen otroligt fina bilder 😊 kul att du sprang på en gammal kollega ❤️

 4. Jäklar ja vad du har flängt runt. Men vad kul med fototävling ändå, tycker din idé var god iallafall även om det inte höll hela vägen. Sen var bilden på dig så himla fin, färgerna och allt!

 5. Vad roligt att delta på en fototävling, men jag kan allt förstå att det kan vara svårt att tolka och få rätt skärpa på så kort tid! Jag önskar dig all lycka till 😀

 6. Underbara bilder, hoppas verkligen att det går bra för dig i tävlingen. Du måste skriva ett inlägg sen på hur det gick, är ju av den nyfikna arten 🙂 Älskar din bild på rönnbären, skärpan på den första klasen och dom andra hamnar i lite suddighet, magiskt 🙂

 7. Wow vilka fina bilder! Du är helt otorligt duktig!
  Haha har själv varit med om att man går med en kamera och folk håller sig undan även om det inte är dom man ska fota

 8. Oj vilken utmaning för just att fota motiv som är ovanför andra motiv är en utmaning då man ska göra det sådär på besällning också =D, kul om man får se sedan

 9. Du är ju fantastisk på att fota, jag kommer börja fota massor nu när hösten kommer… Dock fotar jag rätt mycket med telefonen men systemkameran ska få komma fram nu i höst tänkte jag ^^

 10. men så kul med foto tävling, kan tänka mig denna dagen va så kul och kreativ ser framemot att sen få se bidragen du skickade in 😀 <3

 11. Hm, Världen i Sverige låter verkligen som ett svårt tema. Jag gillar alla dina idéer och jag vill gärna se vilken bild det blev. När tävlingen är avgjord vill säga och du får visa. Håller tummar och tår att juryn gillar din bild.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: