Smaken är som baken delad

Halloj

Idag har jag varit en prima ballerina minst sagt. R skulle på möte i stan och även provköra en bil. Så jag hängde på och vi hann med en lunch tillsammans också på ett mycket skumt ställe. Smaken är som baken delad. Tänk vad olika vi kan tycka och tänka. Men som vanligt vi börjar från början eller hur…

Smaken är som baken delad

När det kommer till bilar så är både färg och form viktiga. Vad behöver man för bil? Vad gillar man för färger och så vidare? En sak var säker i bilaffären idag att R och jag har helt delad smak om vilka färger som var fina på den bilen som han skulle ta sig en titt på. Jag röstade på vit eller svart medan R var helt inne på en guldgul eller i mina ögon hette färgen pissgul. Ja ja vi får väl se vad det där landar – håller tummarna för att vi slipper ha en pissgul eller brun bil på uppfarten.

img_3524img_3525img_3527

Skumt lunchställe jag fick i uppdrag att testa

Jag får lite uppdrag ibland att testa på olika café eller restauranger vilket brukar vara kul och bra. Idag var det inte många saker som var bra eller blev rätt på den Libanesiska restaurangen inte. Först så överensstämde inte den beskrivning som jag fått av min uppdragsgivare. Stället var superlitet och det fanns knappt plats att sitta ner och äta. Dörren stod öppen och det var verkligen svinkallt där inne. Maten som jag beställde skulle bestå av scampi och lax men blev kyckling för R blev det lika galet.

Nog för att kycklingen var okej men det som kom ut på tallriken var inte det vi beställt. Vi fick inga glas utan det fick man be om extra. De libanesiska rörorna var helt ok precis som de brukar smaka. R som aldrig kan vara tyst när det blir något fel kommenterade och fick ut delvis rätt. Jag orkade inte få in ny mat eftersom vi var lite småstressade också då maten dröjde och R hade en tid att passa. Så nja mina vänner jag tänker inte ens tipsa eller skriva om detta stället för det för Big No No av mig.

img_3529

Fotoutställningen – Himlens mörkrum

Jag blev tipsad av en fotovän om en utställning på Kultur huset av Jean Hermanson. Att gå och kika på utställningar är något som jag verkligen gillar. Få nya tankar och idéer är så kul och givande tycker jag.

”Fotografierna är överallt, hela tiden. Vi översköljs av bilder, både i offentligheten och i sociala medier. Ofta avbildar vi oss själva i miljöer och situationer som kommunicerar att vi har råd att njuta av fritiden: sandstränder och nattklubbar; fötter i hängmattan, dyra drinkar på bardisken.”

Om en rymdvarelse loggade in på Instagram skulle människan framstå som en märklig art: ständigt semestrande och festande. I de sociala mediernas värld jobbar man inte, man är ledig. De enda som faktiskt verkar arbeta är dj:s och inspirationsföreläsare med tight riggade headsets.

Vad hände med människorna på Jean Hermansons bilder?

Utifrån denna information tog jag mig an bilderna som hängde ute på Sergelarkaden vid Under Fontänen nu när Kulturhuset renoverar visa delar. Min allra första tanke var att det var mycket orättvist att placera en fin utställning ute där knappt inga vågar gå för att alla äckliga duvor barrikera sig där och den platsen blivit matplast för dem. Jag som är nästan livrädd för dessa hemska fåglar tog rygg på några Kineser som kikade på utställningen. De var modiga och motade bort fåglarna så det gick ta sig en titt på utställningen.

Vad tog jag med mig från utställningen? Att de är i det levande livet som det händer – där det verkligen livet levs och sker. Genom alla flashiga bilder på insta är många gånger en fejkvärld som inte hände på riktigt utan blev placerad där och då. Smaken är verkligen som baken vi gillar alla olika bilder och sätt att fotografera.

img_3537img_3538img_3539

Tips och idé runda runt i stan på höga klackar

Vet inte hur jag tänkte när jag slet på mig stilettklackar när jag skulle göra stan medan R var på möte…Nog för att jag mer än gärna går och ofta använder skor med klackar på men att ta stilettklackar när min stegräknare samlade ihop 9,3km NJA!!!! Som en prima ballerina på riktigt liksom eller hur?

img_3554img_3553

Jag såg så himla mycket fint och prova helt ljuvliga vinterskor inne på NK. Snälla tomten – jag har varit så snäll i år och behöver en helt ny garderob redan nu…Kan det funka herr tomte?

img_3531

Inne på Things såg jag så fina hjärtan glasballonger som hängde i en grupp.

img_3540img_3545img_3546img_3541

Kolla in den gamla träväggen…Varför inte använda en gammaldörr och fästa alla dessa eller liknande på?

img_3542img_3543

Tänk om det hux flux bara dök upp en kock och lagade middag till oss alla nu….Gissa om jag hade blivit lycklig då?

 

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

19 thoughts on “Smaken är som baken delad

Add yours

  1. Glasbalongerna var ju galet fina. Fastna för dom direkt. Skulle aldrig klara av att gå i sådana klackar en hel del dag. Hade ju haft galet ont precis överallt 🙂

  2. Jag och min man har faktiskt ganska lika smak när de gäller bil vilket jag tycker är skönt! Gillar lite mer sportig touch & är inte ett så stort fan av färgglada bilar. Blir nog bra vad ni än väljer ☺️

  3. haha håller med dig jag hade inte heller viljat ha den pissgula, ja hade nog röstat för en svart , om dom inte råka ha en rosa bil så att säga 😉 ❤

  4. Glashjärtarna var värkligen jätte fina 😊 skulle nog aldrig klara att gå i sådan klackar

  5. Det låter verkligen som en trevlig och händelserik dag vännen! Så konstigt med maten och den hjärtanen är så fina, sätt liknande fast i ballonger. Kul med ny bil! Hoppas ni får någon ni båda gillar. Kram!

  6. Så mycket du hunnit med! Trist att restuarangen inte var det som utlovats. Det är illa att få fel rätt. När jag och maken skulle kolla på bil så kunde han inte förstå hur det kunde vara så noga med färgen. Men jo, jag vill ju inte ha en bil som har en ful färg. Förstår dig där faktiskt.

  7. Men det låter ju ändå rätt kul att få i uppdrag att testa olika caféer och restauranger. Det skulle jag också vilja. Synd att maten inte var till belåtenhet dock.

  8. Men oj vilken stor skillnad det var på den rätten du beställde och den du fick – jag hade inte kunnat hålla käften, jag vill ha det jag beställt helt enkelt. Jag hade nog kunnat säga att jag tar det jag fått men att jag inte tänker betala fullpris.

  9. Men så fina uggesn/stövlarna var och haha ja frågar du min karl säger han att färgen får inte vara avgörande. dock har vi väldigt snygg färg på vår bil nu, en grafitgrå heter den, snygg. den är lite oceangrå

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: