Funderar ni på en bra present – välj doftpinnar…

” Inlägget är i samarbete med Livehome.se ”

logo_sv

Hej.

Har ni tänkt på hur mycket doften i ett rum, en lokal eller byggnad påverkar känslan när man kliver innanför dörren? Rumsdofter skapar snabbt en välbehaglig och fräsch doft. De finns i olika varianter såsom spray och som diffuser, där doftpinnarna sprider doften runt i rummet. Visst har ni som jag minnen från ställen där ni minns doften extra och kanske rent av kan beskriva doften för någon annan. Förr konsumerade jag doftljus för på tok för mycket pengar vilket också har sin charm såklart. Men ett ljus kräver sin passning för att undvika en katastrof för hur charmiga och mysiga ljus än är så är det en brinnande låga.

Doftpinnar skapar stämningar av härliga dofter.

Vad är grejen med doftpinnar jämfört med doftljus? Ljus skapar sin stämning men kräver passning vilket doftpinnarna inte gör. Framför allt är  pinnar mer barnvänligare och kräver mindre tillsyn. Doftpinnar skapar härliga dofter och används numera i hemmets alla rum. Från början hittade man doftpinnar i badrum och i SPA sammanhang. De stora fantasterna har tagit doftpinnarna med in i alla rum i sina bostäder och kan då även använda sig av olika dofter i olika rum.

pinnar1

Speciell typ av trästickor.

Doftpinnar är trästickor som suger upp oljan i glasbehållaren och sedan sprider doften i rummet. Det fina med doftpinnar är att du själv kan bestämma styrkan på doften genom antalet pinnar i glasbehållaren. Fler pinnar ger kraftigare doft och färre pinnar därmed en mildare doft. Doftstyrkan ökas genom att man vänder på pinnarna några veckors mellanrum.

Doftpinnarna är en fin inredningsdetalj och en present som ofta uppskattas av den lyckligt lottade som får ta emot doftgåvan. Hållbarheten varierar mellan olika varumärken, antalet pinnar och doftbehållarens storlek genomsnitt kan man säga  mellan 2-6 månader.

Hur använder man doftpinnar?

Hur fungerar doftpinnar undrar säkert många? Tänk om oljan rinner ur, blir det fettmärken då? I de allra flesta paket ligger pinnarna av trä separat från glasbehållaren med doftoljan. Det är pinnarna som suger upp doftoljan och därefter sprider sig doften i ditt hem. Det är först när pinnarna sätts ner i oljan som doften kan spridas runt och du kan njuta av dina doftpinnar. I glasbehållaren med oljan sitter det en återförslutningsbar kork som gör att doftoljan inte kan läcka ur behållaren.

Livehome kan doftpinnar.

När man som jag vill prova på något nytt som doftpinnar vill i alla fall jag se och lära om olika märken samt hur doftpinnar fungerar. För att jag ska veta vad jag köper samt kunna jämföra märken, hållbarhet och framför allt dofter är det viktigt för mig att handla från några som kan doftpinnar – det kan Livehome.

Doftpinnar doftar oftast inte bara ljuvligt utan de är även en riktigt snygg inredningsdetalj. Pinnarna ger ett rent och fräscht intryck de höjer rummets karaktär och ger rummet en känsla som dess ägare kan bestämma helt fritt genom att variera sig av olika dofter på pinnarna. På våren kan man önska en doft som är lättare och friskare medan när hösten kommer vill man använda sig av lite murrigare och varmare dofter.

 ” Funderar ni på en bra gå bort present – välj att ge doftpinnar ”

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

17 thoughts on “Funderar ni på en bra present – välj doftpinnar…

Add yours

  1. Jag hade fullt av doftljus förr men nu har jag mer och mer börjat använda doftpinnar. Som du skriver så är de väldigt smidigt med doftpinnar och väldigt fin inredningsdetalj 🙂

    1. Har inte haft det, men många föredrar just doftpinnar. En fördel är att det inte är en fara att glömma dom då man lämnar huset 😊

  2. Älskar doftljus , men speciellt doftpinnar som du skriver om!! Men vissa luktar inte något, så man skall alltid kolla upp vilka som är bäst 🙂

  3. Jag är otroligt känslig när det kommer till dofter och doftljus blir oftast för tunga för mig. Doftpinnar däremot, de är ljuvliga! Nu har jag inga alls här hemma för tillfället men måste införskaffa mig några nya nu till hösten när man är inne mer.

  4. Vi hade doftpinnar. Dom doftade otroligt länge faktiskt. Doftljus är nice & mysigt. Ett tag sen vi hade det tyvärr

  5. Tycker att doftpinnar är så himla bra! Brukar ha det i badrummet och i vardagsrummet! Tycker dock dom kan va svåra att hitta i butik.

  6. fick faktiskt doftpinnar i present av min sambo någon gång, kom ihåg jag ställde dom i hallen. luktade helt underbart. jag älskar verkligen dofter har både doftljus doftsprayar och rökelser hemma. fast doftpinnarna tror ja faktiskt ja har slut på nu , bästa med doftpinnar är ju att dom är så fin också så dom funkar som inredning med 😀 <3

  7. Jag älskar doftpinnar! Just nu bor jag tillfälligt hos mina föräldrar och här är det ingenting som används, men när jag bestämmer själv så har jag det gärna både i hallen och i badrummen. Just som du säger så måste man ju hålla koll på ljusen och där är ju doftstickorna himla bra. Älskar känslan av att komma hem och mötas av en ren och fräsch doft efter en lång arbetsdag 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: