Tips när man ska välja kostym.

” Inlägget är i samarbete med Johnells ”

Screenshot_2019-07-22 Johnells se - We Love to Make You Look Brilliant

Hej.

Många tänker säkert att det är mycket enklare för män än för oss kvinnor att välja fest kläder till speciella tillfällen när man vill vara lite extra fin och proper. Så är det tyvärr inte. När det är dags att köpa kostym, finns det flera saker som är bra att veta. Ett kostym köp är långsiktigt och det är viktigt att kostymen kommer att sitta bra och fungera i många sammanhang. Att köpa en kostym är inte svårt om man känner till de grundläggande som gör att passformen och stilen på kostymen blir till en långsiktig bra investering.

Tips att tänka på vid kostymköp.

kostym

 • Vilken modell passar just dig? Viktigt att välja passform efter hur man ser ut. De senaste säsongerna har det varit kostymer som är lite oversize, de som har en lösare passform. Varken för smal eller för lös är det allra bästa och mest gångbara. Ta hjälp av en kunnig säljare som på Johnells kan kostymer är viktigt eller ta med en god vän som kan tipsa och råda. Tänk på att du ska kunna röra dig löst och ledigt utan att se ut som en säck potatis.

 

 • Vilken färg ska man välja? De färger som är mest gångbara är mörkt svart, blått eller grått. Har du redan en mörk kostym kan du såklart satsa på en lite ljusare vilket kan vara snyggt på sommaren. Ett tips från coachen som jag läste för fest och högtider ska man välja en marinblå kostym. Om man däremot ska ha den på jobbet gör sig en mörkgrå bäst.

 

 • Vilket material ska man välja? Ett råd  som jag minns när vi letade kostymer till våra söner var att alltid välja en i ull eller ullblandning som fungerar året runt. Ull sägs ha en fantastisk andningsförmåga vilket passar bra  sommaren. Ull blandat med elastan eller polyester gör kostymen mer slittålig.

 

 • Dyrt eller billigt? Det är alltid en fråga där plånboken bestämmer såklart. Mitt tips är att satsa på en lite dyrare med ett märke som är känt dels för kvalitén men även att om man växer ur eller vill sälja den går det faktiskt att sälja en kostym vidare som är av ett lite bättre märke.

Besök en fysisk butik och prova dig fram.

Med lite tips i ryggen är det lite enklare att besöka en kunnig butik som kan kostymer. Johnells kan hjälpa dig att hitta rätt för just dig. Att i lugn och ro få råd och tips och prova olika modeller, färger, knäppningar och slag är viktigt för att hitta rätt de första gångerna man ska hitta sin nya kostym. Eller varför inte göra en helomvändning och söka efter ”dunjackor för män”.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

 

” Inlägget är i samarbete med Johnells ”

 

 

 

 

9 thoughts on “Tips när man ska välja kostym.

Add yours

 1. Så många bra råd!😊 Ja jag brukar få höra när det ska köpas festkläder att vi kvinnor har det minsann mycket lättare. Men å andra sidan köper man ju inte kostym så ofta…😆

 2. Ja verkligen svårt för män också speciellt när man har en kräsen man också, men super fina va dom

  1. Härliga tips! Varje gång min pappa eller sambo köper kostym brukar de höra med personalen och gå till ett ställe där dem kan sin sak. Det är inte lätt, nej 😊

 3. Ibland önskar jag att jag var man. Tre kostymer, fem snygga tishor och tre skjortor så är du check i garderoben. Nu har jag aldrig något att ha på mig.

 4. Vilka suveräna råd du kommer med kamilla. Jag har aldrig ägt en kostym men jag tänker att jag skulle vilja ha en.. Sambon har en superfin 🙂

 5. Det är nog mycket svårare än vad man tror att köpa kostymer faktiskt, så mycket man måste tänka på. Underbart att du kommer med såna härliga tips. Vill även passa på att tacka för den fina vinsten jag fick hem, blev så glad 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: