Has anyone asked for me?

Hej Hej.

Visste ni att människor som har självmedkänsla är lyckligare och mer nöjda med livet? De har också bättre relationer, fysisk hälsa och bättre motståndskraft mot svårigheter i livet. Det är först när du kan erkänna och kan möta det som smärtar dig i livet som du kan ta hand om dig själv med omsorg och vänlighet. Så sant som att socker är sött men frågan är och kvarstår hur ska man möta det som känns svårt när man inte kan ta på det själv?

18d

Has anyone asked for me?

Visst att det är viktigt för självförtroende att någon frågar efter dig men först och främst måste vi alltid fråga efter oss själva inte sant? Jag läste en spännande artikel av Kristin Neff där hon pratade om en bok som hon skrivit tillsammans med psykologen och mindfulness­instruktören Christopher Germer ”Mindful selfcompassion”. De talar mycket om att självmedkänsla visar mycket positiva resultat för vårt välmående. I boken har de en övning som jag fastnade för där man ska skriva ett medkännande brev till sig själv när man har det jobbigt eller känner sig otillräcklig.

18f

Tre utgångspunkter för att skriva brevet:

1. Tänk på en påhittad vän som är villkorslöst vis, kärleksfull och medkännande, och skriv ett brev till dig själv från den här vännens perspektiv.

2. Skriv ett brev som om du pratade med en nära, kär vän som är upptagen av samma bekymmer som du.

3. Skriv ett brev från den medkännande delen i dig själv till den del av dig som har det jobbigt.

När brevet är färdig skrivet ska man lägga undan brevet. Läs det en dag när du känner att just idag just nu behöver jag lite extra medkänsla av någon som förstår just mig och är i liknande situation. Är det så att självmedkänsla skapar lycka? Det sägs ju så av flera experter.

img_2364-1

Mer nöjd med livet.

Från och med nu ska jag sätta mig själv i förarsättet och köra mig framåt i livet. Jag lovar och svär (eller svär gör jag nog inte för det är inte min melodi) att visa mig själv medkänsla och bekräfta mina känslor som äkta och sanna för just mig. Vet ni att ingen annan kan säga vad som är din sanning mer än du själv. Vad andra tycker är deras sanning av det som de vet eller känner. Nyfiken i en strut kommer jag fortsätta vara precis så som jag är. Det är nog precis det som det handlar om att bekräfta den som man faktiskt är och ens egna känslor.

18g

Sluta titta ner – titta upp och framåt. Det är i framtiden vi kan göra förändring. I dåtiden är det lagt kort som ligger.

18b

180096_1867987828194_5307623_n

18 thoughts on “Has anyone asked for me?

Add yours

 1. Ja har man ingen själv respekt eller självförtroende hur ska man då kunna respektera andra som man vill att andra ska respektera en?

 2. Tack! Det var det bästa och mest talande blogginlägg jag läst på länge. Ska ta och leta upp den där boken och läsa den.

 3. Mycket bra text ❤
  Jag har mycket att jobba på när det gäller detta. Försöker men det blir så ofta fel känns det som när man inte blir respekterad tillbaka. Tack för tipset om boken ❤

 4. Woow så intressant att läsa och tänka på!
  Jag tror att vi alla måste jobba på detta livet ut
  De med breven är verkligen smart men tror de bara boostar just då och där.
  Va krångligt mitt svar blir men hoppas att du förstår 💜

 5. Vilket bra och faktiskt intressant inlägg , bästa idag.
  Tror dock personer som kanske dippar ofta i sitt mående måste få bekräftelse från någon annan.
  Men väldigt intressant.
  Ha en fin kväll fina

 6. men oj vilket djup idag men ja det är ju sant o ja e en utavv dem som har låg självkänsla o sånt så värt att tänka på såklart

 7. Ibland känns det som att jag har lättare att bry mig om andra än att ra hand om mig själv. Inte lika jobbigt att ge bra råd till andra som att själv leva efter det.

 8. Förr hade jag lätt för o titta bakåt men i år har jag lärt mig att acceptera Det som varit o fokusera mig på mig själv och min framtid framåt .

 9. Vilket himla bra budskap. Låter som bra övningar som man borde ta till sig och göra. Tro på dig själv och kör 🙂

 10. Vilket otroligt fint & bra inlägg, tack fina du! Jag bryr mig så oerhört mycket om andra men tappar tyvärr helt bort mig själv.

 11. Ja man borde peppa sig själv och samtidigt skriva ett brev till sig själv så man får sig själv en tankeställere, fin är du också

 12. Vilket härligt inlägg. Ja man älskar sig själv för lite , kul att skriva brev till sig själv. Härligt att ni har en skog så ni kan gå och plocka blåbär

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: