Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer…..

Hej Hej.

Jag har under lång tid märkt att jag mår bra av att vara ute i vår trädgård. Även att vara ute i skogen eller gå omkring i vackra miljöer är avkopplande för mig. Naturen är ju både generös och kravlös i sitt sätt att ge frid och ro. Att vistas ute i naturen och vackra trädgårdar har visat sig ha stor inverkan på återhämtning och läkning. Årstiderna och naturens skeenden kan inte påskyndas eller kontrolleras, vilket ska ha en lugnade inverkan på  oss människor. Det sägs att genom att  tillbringa tid i naturnära miljöer startar processer inom oss att arbeta med oss själva. Av egen erfarenhet tror jag verkligen på att grön rehab (eller vad den nu kallas). Mig ger naturen enorm ny kraft, energi , frid och ro men även ny lust.

img_2266
Inte så taskiga bilder för att vara tagna med mobilen. Samma blomma i sol som i regn.

img_2270

Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer, 7,5 högskolepoäng.

Bara för att, sökte jag några olika korta små kurser för att eventuellt om jag skulle orka med få testa mina vingar igen. Som alltid när man söker till högskola eller universitet kan jag hoppa av i sista sekund eller när jag känner att jag inte skulle klara av det. Som sagt jag kom in och tänker som det känns nu prova. Hur som helst denna kursen lät som klippt och skuren för mig och så är den på distans vilket jag tycker om. Jag mår bra i både kropp och själ av att vara utomhus så visst skulle det vara så roligt att få lära mig om naturen som en bidragande hälsoeffekt på oss människor.

Kursen innehåller följande moment:

Fysiologiska bevis för hälsovinster av friluftsliv

Miljöpsykologi

Naturmiljö och hälsovård

Metoder för utvärdering av hälsoeffekter av friluftsliv och naturmiljö.

img_2274
Det är nästan så att biet ser mjukt och lurvigt ut på ryggen och pannan. Ibland vill mobilkameran precis som jag.

Vi får helt enkelt se om det blir något av denna eller vad som sker men nu finns den där och kan kanske användas som en kraft mätare för mig till hösten.

puss2

 

 

21 thoughts on “Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer…..

Add yours

 1. Vad fint att läsa att du finner sådan otrolig ro och mår bra där ute, det är du så värd! Och vilken grej att du sökte några små kurser också! Ska bli intressant och se vad det blir av det 🖤

 2. Vilka otroligt fina bilder du tagit, jag älskar också naturen men slappnar nog inte av på samma sätt som du, men njuter ändå. Jag har ofta musik i öronen när jag är ute och man säger åt mig att det ska man ju inte…men jag bor på landet så när jag ligger i sängen med öppna fönster hör jag alla naturens ljud då.
  Tycker att det verkar vara en jättebra kurs för dig.

 3. Jag känner precis som du, naturen har verkligen en läkande effekt på både sinne och själ. Är så glad att jag bor mitt i naturen ❤️

 4. Oftast mår man bra och får ett sånt lugn när man är i naturen! Håller helt med.
  Otroligt att dom är fotade med mobilen!

 5. Vilka fina bilder du tagit =) naturen är så mysig att vara i synd bara att jag inte är i skogen för mycket det är typ aldrig

 6. Vad skönt att du mår så bra och känner det där lugnet av naturen, jag är precis lika dan! Kramar! <3

 7. Skönt när man hittar något man trivs med sådär. Jag är tvärtom, får panik av att vara ute i tex skogen då jag lider av sådan fruktansvärd fobi för massor av djur så blir inget bra tyvärr.
  Kurserna låter spännande för de som är intresserade.

 8. Mår också bra i naturen! Det är så himmels skönt! Släppa alla tankar! Finns sig til ro och bara må
  Super fina bilder också <3

 9. Är precis som du och känner också ett lugn av naturen, dina bilder är så fantastisk fina du fångar verkligen upp blommorna. 😍🙌

 10. håller verkligen med dig , där jag blir som lugnast är i en lugn miljö med lite lantligstil ja typ små byar med andra ord haha ❤

 11. Man ska egentligen jämt göra det man mår bra av. Jag blir lugn i mig när jag bara är & det inte finns några måsten

 12. Känner precis som du! Finner ås mycket ro ute i naturen. Super fina bilder du tog

 13. Det märks tydligt att du finner styrka i det gröna. Jag ser det i dina bilder och ditt sätt att skriva. KRAM

 14. Mår också verkligen så bra av att vara i naturen! Va himla kul med kurserna, önskar dig ett stort lycka till 🤗 Måste säga också att bilderna du lagt ut är helt fantastiskt vackra!

 15. Naturen gör så mycket för oss. Gick på en stresshanteringskurs för ett tag sen, och mycket inslag av yoga i den. Där insåg jag hur viktigt det är att vara jordad. Då jag kom hem insåg jag varför jag älskar vårt vardagsrum. Går i grått och trä.. Så jordat.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: