Tid för mig själv.

Hej.

Nu är snart helgen över för denna gången. Fort gick det fast jag egentligen inte gjorde så mycket alls mer än hängde runt här hemma. Jag har helt enkelt haft tid för och med mig själv skulle man kunna säga.

Hur mycket tid ängar vi åt oss själva varje dag?

Svaren kan givetvis bli olika beroende på vem vi är eller vad vi är i livet. Tid är den viktigaste och mest kärleksfulla gåva som vi kan ge oss själva i vår egen strävan efter ett större lugn och en inre harmoni.

16

Tänk om vi alla skulle titta noggrant på alla aktiviteter som vi gör varje dag. Hur skulle de resultaten bli? Ägnar du mest tid åt saker som du tycker om och tycker är viktiga i livet eller jobbar du för mycket, får passa upp på familjen hela dagarna eller är ditt liv i obalans just nu? Det första steget mot en förändring är såklart  att man själv uppmärksammat att det finns saker som man inte är nöjd med. Allt handlar så fint om att lära sig balansera sin tid och energi till sin egen fördel för att känna att man mår bättre och känner sig mer tillfreds med livet. Tänker att vi alla behöver ställa oss dessa fyra frågor för att få upp ögonen om vikten av att avsätta och ge sig själv tid.

Finns det saker som du hellre skulle göra nu?

Vad hindrar dig från att göra det du tycker är viktigast?

Vilka delar av mitt liv försummar jag?

Har jag drömmar som jag ännu inte förverkligat? I så fall vilka?

Bilden kan innehålla: blomma och text

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

25 thoughts on “Tid för mig själv.

Add yours

 1. Kan vara så otroligt skönt att bara vara hemma när man är ledig. Det tycker jag är så oerhört skönt, slippa alla dessa måsten.

 2. Tyvärr är de nog många som tar sig själv sist. Ibland behöver man tänka mer på sig själv 🙂

 3. Jag har börjat ta hand mer om mig själv med mer tid för mig själv. Inte stressa allt för mycket utan ta det lugnt och lita på att jag hinner med allt ändå. Så härligt att du fick tid för dig själv 🙂

 4. Tid för sig själv är verkligen så viktigt. Jag o sambon försöker få i varje fall en timma om dagen före vi gör något själva medans den andra är med T. <3 Det är ju svårt när man har en liten men vi försöker och har funkat bra hittills 😊

 5. Underbart med en lugn helg där man inte gör så mycket. Det här inlägget är så bra och viktigt att läsa. Det är lätt att man glömmer sig själv bland alla måsten och göromål. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om mig själv men det finns vissa saker som jag känner att jag verkligen behöver ta tag i. Jag kan inte skylla på tiden för den finns. Jag måste dock börja prioritera bättre.

 6. Vad härligt, tyckte helgen gick super fort 😱. Jag ängar minst flera gånger i veckan ensam tid till mig själv super bra!! ❤️❤️

 7. Så himla fint och viktigt inlägg Kamilla! Jag är väldigt dålig på att göra saker för bara mig själv men har faktiskt fått in två små stunder den här helgen, det är mer än jag brukar lyckas med på flera månader. Det är ju SÅ VIKTIGT att man tänker på sig själv! Ingenting i livet blir ju sämre av det. Kram!

 8. Jag skulle behöva mer tid för mig själv, så jag kunde läsa och skriva mycket mer än jag gör. Varför sätter man sig själv sist , oftast ?

 9. Underbart att bara få var hemma och inte göra något. Oftast är man ju igång med något och det kan bli lite mkt. Man måste ta sig tiden att bara vara 💓

 10. Skönt att bara vara hemma utan planer och ta hand om sig själv. Så bra frågor att ställa sig själv, jag vet att det jag själv vill göra oftast blir bortprioriterat för att det inte hinns med. Måste bli bättre på att prioritera rätt 😀

 11. Så viktiga frågor du ställer. Det är så lätt att man glömmer bort sig själv ibland

 12. I dagsläget får jag nog säga att jag ägnar mig mest åt sådant som jag tycker om och mår bra av. Eftersom jag inte har något jobb eller plugg under sommaren känner jag att det är semester och då vill jag njuta såklart! Jag pysslar, jag plockar, jag bloggjobbar, jag kollar tv =) Umgås med kompisar och så vidare =) Det får mig att må bra!

 13. Att vara ensam kan vara så sjukt skönt. jag är sällan ensam utan har åtminstone 1 barn hemma. Dock har jag möjlighet att vara ensam när barnen är i skolan men det är fram till 1 och då jobbar jag mest.
  Jag ska bli bättre på att ta min egen tid till hösten. men först försöka njuta hela sommaren. kram

 14. Fick mig en tankeställare nu, min hjärna är bara jobb jobb jobb och tyvär så tar jag ofta jobbet med mig hem, vilket jag måste bli bättre på :/

 15. Jag måste tänka på mig själv. Tar jag på mig för mycket så rasar jag. Lika så om jag gör något fysiskt som är påfrestande. Men egentid så som hemma spa mm. Det är jag dålig på.

 16. Man glömmer verkligen bort sig själv, speciellt om man har små barn. Då kretsar verkligen allt runt dom, dom behöver kläder dom behöver allt. Men jag då? Jag behöver också kläder🙈

 17. Jag tror att det där är så viktigt. Jag jobbar på att bli mycket mer medveten och ta kontroll över hur jag disponerar min tid. Just nu känns det som att jag har en ganska bra balans mellan vad jag vill göra och vd jag behöver göra för att även kunna göra det jag vill.

 18. Verkligen så skönt att ta tid för sig själv. Det är bland det viktigaste att göra för att kunna återhämta sig.

 19. Det är så himla viktigt med egen tid så man mår bra både fysiskt och psykiskt. Tycker denna bild är något man ska ta till sig. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: