Sista chansen för bidraget från 2017.

” Inlägget är i samarbete med Distriktstandvården.se ”

Hej.

Nu brinner det verkligen i knutarna inte bara för mig utan säkert för många med mig. Jag måste erkänna att jag var på tok för dåligt påläst om det statliga tandvårdsbidraget. Det allmänna tandvårdsbidraget är ett årligt bidrag för alla vuxna, i form av ett tillgodohavande hos Försäkringskassan. Hur stort bidraget blir beror på hur gammal man är. Är man som jag mellan 30 och 64 år får man 300 kronor om året. Bidraget är giltigt i två år. Bidrag som inte används under dessa två år försvinner. Vilket innebär att senast den 30 juni behöver jag och du utnyttja vårt bidrag om vi inte redan gjort det för att pengarna / bidraget ska gå upp i rök.

Tandvårdsstödet består av två delar: ett tandvårdsbidrag, som i första hand är tänkt att användas för undersökningar och förebyggande vård, och ett skydd mot höga kostnader.

distriktstandvarden_webb_8W2A8363_mirrored

Korta kötider hos Distriktstandvården.

När jag nu behöver hitta en tandläkare inom snar framtid som kan göra en undersökning på mig hittade jag till Distriktstandvården. De har sammanlagt 23 kliniker varav de allra flesta i Stockholmsområdet vilket passar mig perfekt som bor i Stockholm och verkligen tänker hitta en tandläkartid och utnyttja mitt tandvårdsbidrag. Som sagt den 30 juni är sista chansen att använda bidraget från 2017, det börjar  bli dags att utnyttja bidraget med andra ord. Korta kötider och snabba akuttider är något som Distriktstandvården strävar efter. Hos dem kan man dagligen gå in på Distriktstandvården.se och söka efter sista minuten undersökningar till ett bra reducerat pris. Gissa vad jag tänker göra imorgon? Jo leta en sista minuten tid till mig i veckan.

Hur stort bidrag får jag?

1 juli varje år får alla Svenska medborgare ett allmänt tandvårdsbidrag. Vilket finns som finns hos Försäkringskassan:

  • Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. Innan 24 års ålder har alla gratis tandvård.
  • Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.
  • Från och med det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.

För mig innebär det att jag har 600 kr i tandvårdsbidrag om jag använder de två som jag ännu inte använt och gör det senast den 30 juni 2019.

 

Skynda skynda att använda era bidrag så de inte försvinner.

♥ Kram Kram ♥

 

” Inlägget är i samarbete med Distriktstandvården.se ”

Kommentera

Up ↑

%d