Rött eller vitt? Vad föredrar du i glaset?

Halloj.

Jag måste bara delge er delar av en spännande artikel som jag läste i förmiddags. Rött eller vitt? Valet av vin sägs berätta en del av våra personligheter tydligen. Jag är en bubbeltjej eller tant vilket är vitt. Vitt vin däremot har jag alltid haft svårt för. Hur ska jag tänka då? Vitt som vitt eller räknas bara vitt vin? Rött vin går däremot gärna ner särskilt på hösten och vintern. Kallt, krispigt vitt vin – eller är ett tungt och fylligt djuprött mer din melodi? Den Amerikanska undersökningen som utförts av vinaccessoars-företaget Coravin, menar i alla fall att man kan utläsa en hel del om  personligheter beroende på vad man föredrar i vinglaset.

Rött eller vitt?

Som jag redan sagt så blir det rött vin för mig. Men stämmer verkligen den röda beskrivningen in på mig?

Rött.

”De var oftare introverta morgonmänniskor som älskade hundar – och jazz. De var äventyrliga, ödmjuka och välorganiserade (åtminstone enligt sig själva…). De spenderade gärna pengar på vin och såg också sig själva som vinconnoisseurer – till den grad att de ansåg att folk som inte hade koll på vin var mindre intressanta.”

Morgonmänniska – nej

Hundar – ja till små söta som nallebjörnar absolut nej till stora. De är jag skraj för.

Jazz –  nej verkligen inte. Jazz är bara nervös och stressig musik för mig.

Äventyrlig, ödmjuk och välorganiserad – ja det stämmer nog in ganska bra.

Spenderar gärna pengar på vin och skryter om sina vinkunskaper – nej verkligen inte.

3a3b

Vitt.

” Vitvinsälskarna visade sig vara extroverta nattugglor. Som personer var de nyfikna, sarkastiska och ofta perfektionister. De föredrog katter framför hundar – och gillade punkmusik (!) ”

Extroverta nattugglor – ja till nattuggla.

Nyfiken, sarkastisk och ofta perfektionist – ja till nyfiken och lite perfektionist men har verkligen blivit bättre sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. NEJ – till sarkastisk det är verkligen inte min melodi.

Katter framför hundar – tveksam på den just nu drömmer jag om en liten chokladbrun Pomeranien.

Gillar punkmusik – Ja ja ja vet ni vad att jag var coopare som ung. Då gillar man både punk och synt musik.

Hur ska man tyda dessa resultat?

Ja ni vet inte om de är så pålitliga eller så är det väl som det mesta med mig att jag är lite av varje i precis allting.

♥ Puss & Kram ♥

 

15 thoughts on “Rött eller vitt? Vad föredrar du i glaset?

Add yours

 1. Ptjaa.. det gick ju iaf av texten att direkt inse att jag inte gillar rödvin och aldrig har gjort. Om sanningen ska fram så är jag ingen vinälskare alls men lättdrucket vitt vin eller rosé kan kan gå ner om det bjuds på i ett sällskap. Men då måste jag betona lättdrucket😂

 2. Hm… det här kan jag inte svara på då jag inte dricker alkohol över huvudtaget. Inte alkoholfria viner heller.

 3. Jag föredrar ju vitt vin och lite av den beskrivningen stämde in. Ja jag är nattuggla. Dock föredrar jag hundar före katter, jag kan vara sarkastisk men jag är inte perfektionist. Så vet inte om det stämmer på mig. Kanske 50/50 🙂

 4. Vilken rolig undersökning, att utläsa personligheten efter vilket vin man väljer! Jag tycker inte om vin varken rött eller vitt. Ingen av de där beskrivningarna stämmer heller in på mig.

 5. Spännande att kunna se hur en människa är på vilken vin man dricker 🙂
  Jag är som du, gillar rött vin men bubblet ska vara vitt. Men om beskrivningarna passar in på mig det tror jag inte. Ha ha…

 6. Jag dricker rött, men inget passade in på mig. I och för sig gillar jag att samla, men skryter om det gör jag sällan 🙂
  Nja..det där tror jag inte på, de får ta tillbaka det och forska lite till på det haha

 7. Dricker vitt men föredrar rött. Dock har jag inte rört alkohol sedan mars 2016 för jag gillar inte alkohol egentligen

 8. Alla våra val, beteenden och ageranden berättar massor om oss som personer. 🙂 Själv dricker jag inte alkohol alls, så jag kan inte svara på frågan om rött eller vitt. 🙂

 9. vilket roligt inlägg, jag föredrar vitt vin och rose , hm men jag är nog mer introvert faktisk, men nattuggla ja, perfektionist ja, katter ja nyfiken absolut och punk och punkrock var nog min första riktigt musik passion så lite stämde ju in på mig i alla fall haha 🙂 <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: