Magi över Aronsberg.

Hej.

På väg tillbaka till bilen hem från Pinchos på Alströmergatan stannade vi till vid en hur där vi skulle ta några bilder. Där och då såg vi en helt magisk plats som bara låg där Mosaiska begravningsplatsen Aronsberg. Wao vilken vacker plats och så fint bevarad mitt emellan bostadshusen. Redan år 1776  ansökte Aaron Isaac, grundaren av Mosaiska församlingen i Stockholm, om att få anlägga en begravningsplats för stadens judar. Stockholm beslöt den 10 juli 1776 att avsätta ett område om cirka 1300 kvadratmeter vid  Alströmergatan. Platsen fick sitt namn efter Aaron Isaac, som dog 1816 och själv ligger begraven där.

Det var en frid överplatsen som låg så stilla nedanför den meterhöga muren med en svart vacker ring. Jag såg en bild i mitt huvud att få ta bilder av någon med Judisk härkomst under kastanjen i det vackra ljus som var igår. Ibland får man tänka sig en bild även om den just där och då saknade huvudpersonen, tänkte jag. Men när jag väl hemma satt med bilderna såg jag – alla huvudpersonerna fanns ju redan där med sina liv och sina historier.

Magi över Aronsberg.

30d30c30b30a

Puss & Kram

 

22 reaktioner till “Magi över Aronsberg.

Lägg till

 1. Vilken häftig plats.
  Det är något speciellt med kyrkogårdar men denna känns mera magisk.
  Känns inte som att lika många rör sig där och det skapar många fler bilder i huvudet.

  Gilla

 2. Det är verkligen någonting speciellt med kyrkogårdar. Jag får alltid så blandade känslor av vemod och harmoni på ett sätt som inte går att förklara.

  Gilla

 3. Älskar Pinchos!
  Det där ser i mina ögon om än vackert väldigt läskigt ut hehe. Jag har en sådan fobi för just gravplatser, får så mycket tunga känslor att det bara blir jobbigt.

  Gilla

 4. Så vackert. Jag gillar kyrkogårdar och ibland när jag besöker en med riktigt gamla gravar så får jag en önskan om att läsa mer om var och en som har sin eviga vila där. Varje människas historia är ju lite som en roman som innehåller både glädje och sorg på något vis.

  Gilla

 5. Alltså wow, vilken fantastisk kyrkogård. När jag läser ditt motiv som du skulle vilja fotografera så ser jag det framför mig. Tror precis som du att det skulle bli riktigt fint.

  Gilla

 6. Du har verkligen fångat magin från platsen. Det är ju det jag säger, vilken fotograf du är, du får verkligen till bilderna och hittar magin i dem. Du borde fokusera på fotografin, du kab ju även frilansa med det.
  Jag är helt 100 att det kommer gå bra för dig. Jag som är medial känner det verkligen på mig ❤❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: