Fredag hela långa dagen.

Halloj.

Snart är denna fredagen över. En fredag då jag hunnit med det mesta och känner att nu är både jag och kroppen allt bra trött. Jag har varit lite överallt idag. Tänker att jag börjar från början så inget blir glömt.

Vanliga runda till Capio.

Även idag hade jag möte på Capio. Denna dagen med arbetsterapeuten för samtal inför REDO. Men innan dess hann jag stanna vid Blomsterbutiken på Rosenlundsgatan där jag alltid stannar till en stund. Pelargon som doftar Coca Cola – den doftade verkligen cola vilket var lite småskumt. Eller kanske inte med tanke på att jag har en i växthuset som heter Chocolate peppermint alltså den doftar after eight. Lite sugen blev jag allt men det finns inte mer plats nu och jag måste verkligen bromsa mitt växtshoppande.

img_1087

Gick förbi Rost.

Jag och syster har sagt att vi ska bjuda vår bror på pizza och öl på kanske den coolaste stället där man kan dricka ÖL. Rost Stockholm är en liten bykrog på Söder i Stockholm där du kan slinka in och äta en enkel måltid i en annorlunda miljö. Där finns en liten scen som gästas av musiker, artister. Rost Mekotek är en lekplats för de som älskar att mecka mopeder och motorcyklar. På Mekoteket finns hela nio platser med allehanda verktyg och maskiner där man kan mecka med sin motorcykel. Helt enkelt en dröm plats för vår bror som gillar gamla mopeder.

img_1089img_1088img_1090

Fredagspresent.

Efter besöket hos arbetsterapeuten gick jag bort till Skanstull för att leta efter en bra fredagspresent till mig. Till slut bestämde jag mig för ett litet nagellack till tånaglarna och en ny vit blus. Blusen blev jag nöjd med och hade på mig när R och jag avr i stan och åt hummer på kvällen.

img_1093

Fredagsfika.

Jag har några guldkorn i rockärmen  när det kommer till mysiga och bra café vilket inte är så konstigt så mycket som jag fikar. Idag satte jag mig på Wallins bageri och konditori ute och nöjt av lugnet en stund och snick snackade med Mirre under tiden.

img_1094img_1101img_1097

Fredagsfokus.

Idag hade jag två saker som jag lagt fokus på som varit viktiga för mig och det var att promenera och andas livet som jag brukar säga. Enligt min stegräknare i telefonen har jag gått 11,7 km idag inte illa pinkat för att vara mig. Det andra som låg på mitt fokus var att gå och rösta. För mig som älskar de sociala medierna har det varit några fokus frågor som varit extra viktiga för mig nämligen EU:s nya och stränga upphovsrättsregler på nätet som nu har röstats igenom, miljön och ett gemensamt mål med att bekämpa terrorism. Så därför gjorde jag min plikt idag och gick och röstade.

img_1107

Hem en stund.

Väl hemma var det så skönt att kliva i raggisarna och mjukisjeansen med en kopp kaffe och andas. Tilda kom hem och var bedrövad och skärrad. Idag fick alla sexorna veta vilka klasser som de hamnar i när de börja högstadiet i augusti. Jag tror att det var först idag som Tilda och hennes tjejgäng på sju tjejer först förstod att de skulle delas i tre olika klasser. De tidigare åren då killarna gått i samma skola har eleverna fått önska vilka tre de velat ha med sig in i årskurs 7 vilket är borttaget nu. Att förklara för dottern att om hon skulle få med sig alla de som hon önskade mest hade varit orättvist. I grund och botten nu på kvällen var hon nöjd då hon fick med sig två av de tjejer som hon står allra närmast.

Hummer i stan med R.

När jag svidat om var det dags igen att åka mot stan för att äta hummer med R. Det märktes på stan att nu har alla Stockholmare gått in i sommartiden. Alla serveringar var fulla med glada snygga människor som strålade och log. Maten var riktigt god även om hummer inte är så mycket till mat.

img_1112img_1113img_1115

Detta var väl i stort sett det hela plus att jag hejade och röstade på Lancelot i Lets Dance. Så tråkigt att han inte gick till finalen när han var och är mycket bättre än Magdalena som inte alla kan dansa enligt mig.

natti

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Fredag hela långa dagen.

Add yours

 1. Wow vilken dag du verkar ha haft ☺️
  En blomma som luktar cola var ju jätte häftigt!
  Måste kolla in Rost, att få en riktigt god pizza händer inte så ofta 🍕

 2. Kanske skulle ta mig en tur ner till stor stan och ha dig som guide för att hitta alla bra fik. Kommer att rulla fram efter Alla besök på alla fik 🙂

 3. Oj jag har inte ens tänkt att gå o rösta om jag ska va ärlig . Har varit lite insatt i optiken i början utav året men nu kände jag att ville släppa på det

 4. Vilken härlig dag du ser ut att ha haft! Vad coolt med en blomma som luktar Coca Cola! En sån skulle man ju haft. Och guuuud vad all mat ser god ur

 5. Men HUR COOLT!!! Jag vill med ha en blomma som luktar coca cola men gärna Zero 😉 Växter får ju en att må så himla bra!!!

 6. Jag kommer nog ej rösta blir ej bra ändå, vad mycket du hunnit med låter som en toppen fredag

 7. Det låter som en härlig dag minsann! Lacket du köpte var ju riktigt fint och den där fikan… Mums! Om det är REDO på samma sätt som min syrra gått på så är det tydligen väldigt bra.. Hoppas det blir bra för dej med =)

 8. Vilken coolt resturang där man kan mecka med mopeder och äta god mat i en annorlunda miljö. Kan hålla med om det det var en skum doft på pelargonen som doftar cola 🙈

 9. Alltså, vilka häftiga ställen du skriver om. Jag vet ju vem jag ska kontakta nästa gång jag åker till Stockholm och behöver tips på mat- och fikaställen!

 10. Efter en hel förmiddag på Plantagen känner jag att jag verkligen MÅSTE BROMSA mina blominköp. Pelargoner har alltid funnits hos min mormor och mamma i alla år men jag vet inte, jag har lite svårt för den blomman. Antagligen för att den är så känslig och lätt regnar sönder.

 11. vi har nästan lika färg på naglarna har du sett det? 😀
  rösta oxå på lancelott och kristin
  d et är samma i felicias klass de kommer delas på på olika skolor

 12. Förstår att du var trött efter en heldag med så mycket som du har gjort. Skönt ändå att du hann vila lite emellan. Middagen såg god ut 🙂

Kommentera

Up ↑

%d