Chili Chili…

Hej.

Jag har varit och är så enormt trött de senaste dagarna. Kanske beror det på att vi återigen fått kallt och blåsigt skrutt väder eller är det något annat som håller mig nere. Idag ska jag dock iväg på en sak som jag är lite extra pirrig inför. Vet inte vad som hänt med mig men på senaste tiden har jag börjat känna mig pirrig inför visa saker. Jag får klura lite vad det kan bero på…Men om sanningen ska fram tror jag att de flesta är lite pirriga när de ska göra något som jag ska göra idag. Nog om det nu för annars avslöjar jag mig kanske om det är ju inte meningen.

Chili Chili…..

R kom hem med spännande chili frön från när han jobbade med Postkodlotteriet senast i helgen. Sånt gillar ju jag som ni vet. Chili är ju både häftigt och galet vackra. Vänder man på baksidan av påsen kan man läsa om Vi-skogen som arbetar för att ge utsatta människor i världen en inkomst så de kan ställa mat på bordet samtidigt de arbetar för att klimatet ska bli bättre.

Östra Afrika.

Vi-skogen arbetar som sagt för människor i Östra Afrika ska kunna leva och ta sig ur sin fattigdom. Genom att odla träd tillsammans med grödor i jordbruket kan familjer tjäna pengar nog att investera för framtiden. Träden har också en viktig roll för klimatet.

Hur då, undrar du kanske? Jo, träden bidrar till ökade skördar – både direkt och indirekt. Träden ger frukt, foder till djuren ved och byggmaterial. Träden gör också att böndernas grödor växer bättre: träden hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken.

10a

Vi kan enkelt hjälpa till och stödja Vi-skogen genom bidrag eller att välja bli månadsgivare. Fem träd för 100kr i månaden är en god investering för hela vår jord tycker jag.

Chili chili – tips?

Vilka är dina bästa Chili chili tips? Vad gör du om du får välja helt själv för att chilia på bästa sätt?

img_8018

kram

 

 

8 reaktioner till “Chili Chili…

Lägg till

  1. Jag tror att alla blir pirriga och smånervösa (eller mycket nervösa) för allt möjligt i livet. Det är bara det att inställningen i samhället är att man blir hånad om man på något vis yttrar att man är pirrig, så vi lär oss att hålla det inne och låtsas som att inget berör oss. Inte så hälsosamt. Vi behöver tillåta alla våra känslor för att må bra, tror jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: