Svar på frågor från kommentarerna.

Hej.

Nu var det dags igen att svara på era frågor som kommit i kommentarerna. Är det någon av er som undrar eller vill fråga något så gör gärna det. Men nu kör vi lite svar…..

Bor du i Flemingsberg förresten? Nej vi bor inte i Flemingsberg. Vi bor i Uttran som ligger på gränsen mellan Tumba och Salem. Det är sonen som spelar hockey i Flemingsberg vilket han gjort i sju år tror jag.

Är de ditt växt hus? Ja det är mitt eller vårt växthus. Förr stod där dottern lekstuga men vi byte ut den mot växthuset. Jag skulle gärna vilka ha en liten mysig stol där inne men har inte hittat den som jag tänkt ännu.

2hh2ii2jj

Vad är HIDS?  Vad är Hyper IGD för något?

Hyper-IgD syndrom: En sällsynt genetisk störning som kännetecknas av återkommande attacker av frossa och feber som vanligtvis börjar före första födelsedagen och varar i 4 till 6 dagar, vanligtvis åtföljda av svullna körtlar i nacken och buksmärta med kräkningar eller diarré . Andra symtom kan vara huvudvärk , ledvärk , artrit av de stora lederna och röda fläckar och stötar  på huden och blödning i huden. Attackerna kan utlösas av mindre trauma, operation, vaccination eller stress . Patienter kan vara fria från attacker i månader eller till och med år. Denna sjukdom anses vara en autoinflammatorisk sjukdom.

Marcel har en egen variant på denna sjukdom då han inte har problem med ledvärk, inga svullna körtlar, inte är överviktigt eller har röda fläckar på huden. Däremot har har ont i halsen när han är sjuk och enorm trötthet när han har skov. Idag medicinerar han i förebyggande syfte för att korta ner antal dagar i skoven och att försöka hålla sjukdomen borta.

Du kommer att dela med dig av resultatet va? Självklart kommer ni få följa med på risrabattens framväxt men från igår har inget mera hänt.

img_7764

Glass med smak av messmör? Ja visst låter det äckligt. När familjen var på glassprovning på Stikki Nikki för något år sedan fick vi lära oss och smaka och äta hur mycket glass vi ville. Där och då blev jag kär i messmör glass. Jag som inte ens gillar messmör men attans vad god den glassen är.

2kk2ll

Har du hållt på flera år? Ja jag har nog alltid haft en kärlek till trädgård. När vi hade en lägenhet när Wille var liten med täppa på ena hållet byggde vi upp en helt underbar trädgård.

2mm

Hittade du något mysigt fik i Nyköping? Nja får jag svara på den. Vi åt middag på ett supermysigt och trevligt ställe kallat ÄT.

img_7586-1img_7590-1img_7591-1

Är det någon du känner som spelar? Ja jag känner någon som spelar hockey min son spelade säsongen som var i J18 Elit. Han är målvakt. Nästa säsong spelar han J20.

26k9b

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

16 thoughts on “Svar på frågor från kommentarerna.

Add yours

 1. Visste inte att Marcel hade en autoinflammatorisk sjukdom, så skönt att han kan korta ner skoven.
  Messmörsglass…spännande smak 🙂

 2. Vad roligt att få läsa lite svar 🙂 glassen lät ju inte alls god men ibland är ju det som låter fel faktiskt gott

 3. Ska verkligen bli kul att följa projektet med trädgården! Behöver verkligen lite inspo & kunskap till våran 😊

 4. Vilka bra frågor du har plockat fram från oss läsare . Min mamma gillar mkt trädgård och tänkte nog köpa ett växthus i somras har jag för mig … 🙂 men det kanske bli nästa 🙂 inte vet jag ^^

 5. Hoppas du hittar nån fin stol till växthuset 🙂 Det ska bli roligt att se hur rabatten blir sen 🙂

 6. måste ju erkänna att glassen lät lite sådär hi hi
  gillar en liten trädgård vi har men tyvärr ingen fin som din men visst är det mysigt med gräsplätt . har du bild hur den såg ut?
  ser så mysigt ut med väthuset
  kram

 7. Vad intressant att få läsa om vad din son har för sjukdom och lära sig mer. Jag gillar inte heller messmör😊

 8. Kul med sådana här inlägg, där man får svar på saker. Kände inte till att han har det, men skönt att det är ”lindrigt”, kan det blir att det blir värre och man får mer symtom med tiden? (svara gärna på bloggen så jag inte missar ditt svar) Kram fina du!

 9. Bra svar på frågorna. Messmör glass låter inget vidare vid första tanken, men samtidigt, messmör är ju lite sött och ganska gott egentligen.

 10. Kul att läsa alla svaren. Jobbig sjukdom det där men bra att han slipper några av symptomen.
  Och underbart med egen trädgård, det är ju drömmen 🤗.

 11. Oj det var bra jobbat att de missat att det är din son som spelar hockey och såklart tog man ju förgivet att det är ert växthus, jag får också många frågor ska sätta ihop ett ngn dag, idag t o m kanske

 12. Roligt att läsa lite frågor och svar. Ibland glömmer man lätt bort att kolla tillbaka när man ställt en fråga i kommentarer. 🙂

 13. Jag har svårt att föreställa mig messmör som glass. På jobbet så skulle vi göra en sås med messmör i och då smakade jag en liten dutt. Nej tack, säger jag. Däremot så tyckte jag väldigt mycket om messmör som barn.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: