Gör allt för att avlasta onda fötter.

” Inlägget är i samarbete med Fotbutiken.se ”

logo

Hej.

För fem år sedan ganska snart opererade jag min höger fot för Hallux Valgus och även en som som skulle blivit en hammartå när man  kortar ner Hallux Valgus tån vid operationen. Det var en resa kan jag säga. Långt tidigare hade jag haft problem med min höger fot då jag tyckte framför allt att tårna trängdes ihop och stortån lade sig över dem andra vilket gjorde galet ont. Problemen var som allra störst i skor och särskilt när jag hade nya skor.Vid otaligt många tillfällen fick jag stanna och ta av skon och trycka ut tårna. Till slut tog jag mod till mig och sökte hjälp på Vårdcentralen deras dom blev Hallux Valgus så jag fick en remiss till en klinik som sysslade med dessa symtom. På kliniken fick jag röntga min fot som även efter plåtarna visade samma sak fast även ett Mortons Newrom mellan tå två och tre. Innan jag kom till fotkliniken fick jag tips av läkaren på Vårdcentralen om olika skydd som skulle finnas på Apoteket som skulle lindra smärtan i foten. Minns att jag hade ett som var gele över fotknölen som pekade inåt vilket avlastade smärtan lite grann. Ja ni ser ju själva hur stor knöl jag hade på högerfoten.

c9977b1d-9251-432e-9a8a-6893567dee49

Operation Ja eller Nej?

Redan vid första besöket på fotkliniken fick jag veta att jag även hade eller har samma sak på vänsterfoten vilken inte alls smärtar i samma utsträckning. Visst kan en operation säkert vara en bra lösning men min opererade fot blev aldrig riktigt bra. Andra dygnet hemma i sängen sa jag både till maken och sjuksköterskan som ringde att de inte kändes som om hammartån som är tå nummer två för mig gängat ordentligt. Läkaren sågade av en bit av benet för att tån inte skulle bli en tå som skulle vara längre än de andra i tå raden. Tån undersöktes och röntgades och jag hade rätt det har idag vuxit in något  emellan tåbenen men tån gängar inte som ett ben. Så just därför är jag tveksam till att operera min andra fot eftersom resan med högra foten tog så lång tid och blev aldrig riktigt bra. Ibland kan jag känna ena skruven under foten vilket är läskigt.

Gör allt för att avlasta och undvika en operation.

Så klart gör jag allt för att undvika ännu en operation. Jag använder mig av olika stöd och tådelare och tränar även upp tålederna i stortårna. Hos Fotbutiken.se hittade jag bästa paketet för just oss med hallux valgus problem.

5afd744957076

 

Hjälpmedel för hallux valgus innehåller fyra olika produkter vilka passar dem som lider av problem med hallux valgus.

  • Tåstretchare som tränar och mjukar upp stortålederna.
  • Stöd som korrigerar och ger stöd så stortån hamnar i rätt läge jämfört med de andra tårna.
  • Silikonstöd som minskar smärtan och passar att använda i skor. Liknande använde jag mig mycket av.
  • Nattstöd som även det stabiliserar stortåleden.

 

Alla ni där ute som har problem med Hallux Valgus eller andra problem med fötterna kika in hos Fotbutiken.se. Fotbutiken har ett enormt stort utbud av hjälpmedel för våra fötter.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

” Inlägget är i samarbete med Fotbutiken.se ”

4 thoughts on “Gör allt för att avlasta onda fötter.

Add yours

  1. Gud vilken resa du har gjort fina du! Det måste vara fruktansvärt för dom som har det sådär. Så himla bra att det finns hjälpmedel, otroligt viktigt samarbete 🙂

  2. Den där sidan ska jag kolla in på, har en del problem med mina fötter, framför allt med den ena foten. Kanske kan hitta nått som passar mig.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: