Jag förstår mig inte på…

Hej.

Igår när jag vilade och tog det lugnt hela eftermiddagen och kvällen kollade jag klart på alla avsnitt på Netflix om fallet med Madeleine McCann. När det var aktuellt 2007 läste jag och en vän in oss på fallet och kunde och visste det mesta. För några år sedan kom det en ny våg om fallet i samband med en av polisernas egna bok om fallet. Även då hängde jag på och läste in mig. Så nu när en bloggare som jag följer pratade om dokumentären på Netflix var jag ju såklart tvungen att se dem. Lång var den men idag såg jag klart.

Jag förstår mig inte på…

Redan 2007 hade jag flera funderingar kring fallet om då föräldrarnas beteende både före och efter försvinnandet var konstigt. Vad hände egentligen innan på kvällen med barnen? Den frågan finns flera journalister som ställer sig. Inte sover två små 1,5 åriga barn i egna sängar när hela lägenheten invaderas av människor, vänner, poliser, hotellgäster och hotellpersonal i 6 timmar efter denna händelse. Det är omöjligt säger jag som jobbat flera år i förskolans värld med de allra yngsta vilket man få kalla tvillingarna. De måste vara drogade med sömnmedicin. Varför går Kate som är mamma och kikar till dem och deras andning en gång i kvarten hela tiden när cirkusen kommer till lägenheten? Ja ni jag kan rada upp hur många frågor som helst som känns orimliga i beteende för föräldrar.

Jag förstår mig verkligen inte på detta fallet.

Fel från alla håll och kanter. Jag vet verkligen inte vad jag ska tro. Hoppas innerligt att vi alla som tänker på fallet och såklart familjen får svar om vad som hänt eller hände. Finns Madeleine i livet idag önskar jag inget hellre än att hon får komma hem till sin familj där hon hör hemma.

24

Saramadeleine har en bloggutmaning i mars 2019 som jag tänkt hänga på från och med idag. Kanske funkar det inte alla dagar men det är ett mål att vara med.

Här kan ni se vilka utmaningar som det blir:

4. Jag var den på högstadiet som

5. Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

6. När jag gick i skolan…

7. Det bästa med mina föräldrar är att…

8. Därför ogillar jag…

9. När jag mötte sorgen…

10. När jag mötte glädjen…

11. Jag skrattar när…

12. Jag blir arg när…

13. Jag mötte Lassie…

14. Då blev jag riktigt rädd…

15. När jag kände mig helt lost…

16. En tv-serie jag älskar är…

17. En tv-serie jag anser vara överreklamerad är…

18 .En oanad talang jag har…

19. Min allra bästa kompis…

20. En låttext som berör mig är…

21. Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

22. När ingen ser mig så…

23. I sommar ska jag…

24. Jag förstår mig inte på…

25. När jag inte förstår så brukar jag…

26. Jag tycker språk är…

27. Att resa för mig betyder…

28. Senaste gången jag ramlade var…

29. Jag är den på stranden som…

30. Jag är den i butiken som…

31. Jag upptäcker ålderstecken när…

 

Deltagare i utmaningen är:

 

7

21 reaktioner till “Jag förstår mig inte på…

Lägg till

 1. njae ja tror ine hon lever det va massa konstigt unt om som inte stämmer hålle med så nej det är synd det aldrig uteds klart och det finns barnsmuggling så usch

 2. hihi tredje gången gillt här inne 😀
  jadå den är en vanlig ljusstake o väldigt populär på instagram om du sett kanske? ja älskar den men ibland svår att få in i inredningen ändå men så fina

 3. Det finns många konstiga omständigheter kring det här fallet. Om jag inte kommer ihåg fel, fanns det inte spår från Madeleine i någon hyrbil som familjen hyrde efter försvinnandet? Men jag vet inte, det är farligt att spekulera också. Jag kommer inte titta på dokumentären, kommer bli alldeles för nojig och orolig vilket jag redan är ändå. 🙁

 4. Nu har jag inte sett filmen eller varit så otroligt engagerad i just det här fallet. MEN, jag tänker att barn visst kan sova igenom sådant. Om de är trötta? Mina barn har sovit riktigt hårt – trots att det varit massor med ljud, prat och stök omkring dem. Och att mamman tittar till dem varje kvart med den där cirkusen på plats – tycker ju inte heller jag är konstigt, skulle jag med gjort i ett sådant läge…

 5. Jag har inte hunnit se denna än men jag ska göra, den verkar intressant. Jag minns lite vagt när det hände. Helt otroligt. Minns att det fanns många konstiga omständigheter.

 6. Detta fall minns man så väl, har dock inte hunnit se den än på Netflix. Vill men vet inte om jag borde för mår så sjukt dåligt över sånt här, usch gör så ont att inte veta vad som hänt med henne.

 7. Jag har sett hela, och det blir verkligen tusen frågor kring detta. Men nummer ett för min del…är varför man lämnar barnen ensamma alls? Jag känner ingen som ens skulle tänka tanken att göra så, så det var väl det konstigaste av allt redan från start.

 8. Jag läste också mycket om de fallet när de hände och nät de kommer upp nya artiklar. Jag tycker som du att det finns mycket konstigheter runt allt det som har hänt. Man kolla ju inte barns andning en gång i kvarten om dom inte är sjuka, mycket skumt

 9. Måste verkligen se denna dokumentären då jag har lyssnat på den i en podd 😊 tycker det är spännande men samtligt så hemskt, stackars lilla flicka ❤️

 10. Kommer med ihåg det fallet. Nu har man glömt en del eftersom det är så längesedan. Men det var mycket konstigt allt. Kom det inte något larm för något år sedan med att någon hade tyckt sig se flickan?

  Jag vet inte vad jag skall tro riktigt om det hela. Synd jag inte har netflix.

 11. Jag började titta på den men jag slutade efter en halvtimme. Jag blir så frustrerade att man vet att hon aldrig hittades.

 12. Jag håller med dig! Jag har så mycket frågor… har också sett dokumentären och olika klipp med föräldrarna, både när de var med i skavlan (i samband med tioårsdagen av försvinnandet) och när Hasse Aro tagit upp fallet i nyhetsmorgon. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om föräldrarnas beteende… Men jag hoppas också innerligt att hon får komma hem dit där hon hör hemma & att hon inte varit med om allt för fruktansvärda saker under dessa år ♡

 13. Jag är inte alls insatt men kommer ihåg att det var rätt stor uppståndelse kring fallet. Visst var föräldrarna misstänkta? Jobbigt med olösta fall, det värsta måste ju alltid vara att inte veta vad som har hänt.

 14. Såg också klart denna dokumentären i fredags, himla gripande och rörande på alla sätt :/ Min tanke är väl att ifall det nu skulle vara så att föräldrarna vet att hon inte längre lever så är det väldigt konstigt att de skapar sådant tumult kring det hela och även nu över 10 år senare fortsätter att kämpa för att ingen ska glömma bort fallet och har detektiver på fallet osv. Tror inte att de är inblandade i flickans försvinnande. men sen om de gett barnen sömnmedel eller inte är ju en helt annan fråga. Usch jag hoppas verkligen också att hon (och alla andra försvunna barn) kommer tillbaka med livet i behåll. Finns ju en hel del fal som slutat lyckligt trots att de varit borta i flera år, så man får verkligen hoppas och be för det bästa <3

 15. Intressant, tycker många fall är intressanta att följa och delta i vad som sagts & gjorts! T.ex. det med Palme mordet som inte är löst, finns hur mycket material att få tag i och gå igenom! 🙂 Har ej sett denna, kanske borde ta och göra det faktiskt.

 16. Så mycket frågetecken, och visst får även jag en känsla av att det är sömnmedel med. Hade aldrig lämnat så små barn på ett hotellrum för att gå ut och äta.

 17. Jag tycker också att det är konstigt att de små barnen sover när alla går in och ut där i sovrummet och varför kollar hon deras andning? Tycker det verkar konstigt. Det kan ju va så att personen som tog maddie gav barnen sömnmedicin eller så gjorde föräldrarna det. Jag vet inte 🙂

 18. Minns också att det var mycket frågetecken kring detta när hon försvann.. Och det där med sömnmedel tror jag säkert kan stämma. De sålde ju choklad med sömnmedel i precis vid kassan, när jag var i USA senast. Kanske inga höga doser, men ändå. Galet att ge sina barn sömnmedel, det är min åsikt! Ska definitivt ta mig tid att se dokumentären.
  Ha en bra dag!

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: