All Hjärtan – Hit och Dit.

Hej.

Just det idag är det Alla Hjärtans Dag. Runtom i världen smids romantiska planer Valentin till ära. Medan tanken på den 14 februari får fjärilarna att dansa jitterbug i magen på vissa är det raka motsatsen för andra. Jag jobbade för några år sedan med en singelkvinna i min egen ålder utan barn som varit singel sedan hon var 25. Var det någon dag på året som hon alltid sjukskrev sig och mådde dåligt på var det denna. Denna dagen var det inte okej att vara utan någon att fira med upplevde hon. Vi pratade mycket om det några veckor innan dagen d. Kollegan berättade att hon skulle vara sjuk och om sina känslor. Då jag som aldrig kan hålla tyst säger att om du köper dig en gosig katt eller lite hund så har du löst de känslorna du inte klarar av att inte få känna.

Helgen gick och på måndagen var kollegan sjukanmäld. Jag kände mig så dum var det på grund av vad jag sa när hon blev ledsen när jag pratade om att hon skulle skaffa en katt? Tisdagen kom lika så den då hon stod som sjuk. När hjärtan dagen sedan kom någon dag där i anslutning skickade hon en bild till mig och ett långt meddelande. Hon hade åkt till Stockholms Katthem och köpt sig en katt och tog semester veckan ut för att de skulle lära känna varandra och var världens lyckligaste på Alla hjärtans dag. Detta är ju en solskens historia men även en historia som visar på att alla faktiskt inte mår bra av denna jippo dag.

Alla Hjärtans Dag paket.

Jag kanske är lite tråkig men de senaste åren har jag alltid köpt en gåva från Unisef till barnen. I år köpte jag ett Kärlekspaket till dem där barnen tillsammans ger fler barn en trygg och bra start i livet. Med det här paketet ser barnen till att utsatta barn världen över får skydd mot undernäring, malaria och vattenburna sjukdomar.

14c

14d

Presenter, rosor, skumpa och choklad.

Det säger nog ingen nej till men jag kan inte låta bli att hålla med min gamla kollega om att dagen är lite smått överdriven. Jag har lite svårt för speciella dagar som nästan ställer krav på att det ska vara på ett speciellt sätt. I stället tror jag på att livet ska man försöka göra så positivt och rosenrött som man kan för sina nära och alla i sin omgivning. Helt enkelt gör som ni själva vill mumsa choklad och doftar på rosor om ni vill eller drick the och kolla Netflix.

14zz

Jag älskar er R, W, M och T

7

17 thoughts on “All Hjärtan – Hit och Dit.

Add yours

 1. Helt sant de du skriver. Alla uppskattar inte denna dag. Tycker dock att denna dag är mer än bara att ha en partner. Har man ingen partner så kan man fira med andra anser jag. Man har alltid nån som man kan visa lite extra uppskattning mot denna dag. Fin historia om din kollega. Glad att hon skaffade sin lilla katt. Kram<3

 2. Jag kan hålla med, dagen är överdriven. Det är affärerna som tjänar på det. Jag försöker lära mina kids att vi kan ge kärlek åt varandra varje dag och inte bara på alla hjärtansdag ❤ man behöver ingen speciell dag för det.
  Älskade din historia och att du utan att veta gjorde något gott för den människan ❤

  1. Så sant det du skriver och vilken solskenshistoria du bjuder på. Det är verkligen inte alla som uppskattar Alla hjärtans dag. Det är lätt att glömma bort att många är ensamma.

 3. Tycker inte alls att det du är en tråkig person för att du köper en sån fin gåva du har snarare hjärtat på exakt rätt ställe. Om bara fler gjorde som du! ❤️

 4. Vilken härlig historia om din kollega och katten 🙂 Ibland kan råd verkligen vända ens dag/liv 🙂 Jag tycker man skall visa kärlek varje dag, tycker det blir mer och mer en reklam grej nuförtiden och att affärerna skall dra in massa pengar :/

 5. Jag är uppväxt i södra Afrika där vi lärde oss att alla hjärtans dag är en dag då man uppmärksammar alla man älskar, vänner och familj inte nödvändigtvis en dag till för kärlekspar.

 6. Vilken himla fin berättelse om kollegan och katten. ❤️Har också lite svårt för speciella dagar som denna, visserligen är det en fin dag, men kärlek ska man sprida året runt.

 7. Vilken härligt historia 🙂
  Tycker inte heller riktigt om när det blir för stora förväntningar på en dag, är så lätt att känna sig bortglömt och utanför när man inte har någon eller inte har några planer… man ska visa uppskattning alla dagar ♡

 8. Gåvobevis från Unisef eller andra organisationer är ju en av de bästa presenterna man kan få!! Jag hade blivit helt överlycklig om jag fått fler såna 🙂

 9. Att skänka till välgörenhet och visa dina barn att det är en bra sak är otroligt fint gjort av dig tycker jag. Du hjälper ju till att lägga grunden för allas vår morgondag!

 10. Jag är ju en av de som tycker att denna dagen är lite jobbig just för att det är så många som firar den med någon dom älskar, tycker då det inte borde finnas en speciell dag för man ska visa kärlek oavsett dag 🙂

 11. Jag tycker det är viktigt att poängterar att det inte är enbart ens partner – kärlek som man bör hylla utan all sorters kärlek, som hon och katten, eller vänner, övrig släkt och familj osv.. 😀

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: