Enkelt att träffa en psykolog med Mindler.

” Inlägget är i samband med Mindler ”

mindler_logo

Hej.

Visste ni om att nästan en 1/3 av primärvårdens besök handlar om psykisk ohälsa? Visste ni om att det endast är tre till fyra procent av alla de människor som söker läkarvård som får träffa en psykolog för bedömning och behandling enligt de nationella och internationella riktlinjer som finns? Visste ni om att 44 procent av dagens sjukskrivningar beror på psykisk ohälsa?

Bara genom att få vetskap om dessa stora problem som vården och Sverige har gör att i alla fall jag tappade min haka. Flera vårdcentraler har om de har som mest kanske tre psykologer knutna till sig och köerna för att få komma till dem på en första konsultation är på tok för långa. Vårdapparaten klarar inte av psykiskt ohälsa helt enkelt. Det måste till en förändring och det är genast och redan nu.

Samma rätt till vård för alla måste gälla.

Människor som söker vård för psykisk ohälsa har samma rätt till vård som patienter med kroppsliga sjukdomar. Anledningen till att detta inte fungerar beror på att vården är organiserad att arbeta med kroppsliga sjukdomar.

Mindler  – psykologer har tänkt nytt.

Det ska helt enkelt vara enkelt att träffa en psykolog när patienten behöver få vård. Mindler är en app som du laddar ner till din mobil kostnadsfritt. Mindler är en tjänst för dig som vill och behöver träffa en psykolog. Med Mindlers app kan du träffa en legitimerad psykolog genom direkta videosamtal i din mobil. Eftersom tjänsten är landstingssubventionerad  kostar samtalet endast 100 kronor per besök. Om du däremot har frikort betalar du ingenting. Som regel träffar du en psykolog redan samma dag om du så önskar. Alla Mindlers psykologer är legitimerade psykologer som är utbildade i KBT.  Visst kan man välja att gå till psykologer som har privata mottagningar men då landar ofta prislappen på mellan 1000 – 2000 kronor vilket är en enorm skillnad mot 100 lappen hos Mindler.

f00dd162-ccb5-483e-9540-8f545a133517821f45a4-5a9c-4c96-8425-764bf097eb28a1494db7-7327-4ebf-8a6f-ee67265c7b10

Att få ett ansikte på den man ska träffa.

Något som jag verkligen tycker om med tjänsten är att man som patient kan gå in på sidan och läsa om och samtidigt få ett ansikte på den psykolog som man valt eller väljer att boka in videosamtal med. När man träffar en psykolog och ska dela med sig av sina innersta tankar och känslor är det enormt viktigt att man som patient känner förtroende och klickar med psykologen. Genom att få en glimt av och samtidigt kunna läsa om denne psykologens profession kan vara skapa trygghet hos den som är sjuk.

Tipsa nu och sprid information om Mindler till alla som ni tror kan vara i behov av en psykologkontakt.

♥ Kram Kram ♥

 

” Inlägget är i samband med Mindler ”

23 reaktioner till “Enkelt att träffa en psykolog med Mindler.

Lägg till

 1. Hade faktiskt ingen aning om att det är så många som söker hjälp för psysisk ohälsa. Undra varför det är så vanligt idag det får mig att tänka på vad det är som gör att det blir så.
  Verkar vara en superbra app! 😊

  Gilla

 2. Jo, att psykisk ohälsa är vanligt har jag börjat förstå. Frågan är vad det är som gör att så många människor mår så dåligt nu (inklusive jag själv). Mindler är absolut en jättebra idé, men själv skulle jag ha svårt för att ”träffa” en person bara på en skärm. För mig är det viktigt att ha en fysisk människa framför mig i stolen/fåtöljen. Skulle nog känna mig rätt obekväm annars. Men jag vet att det faktiskt finns de som utnyttjar de här tjänsterna och har hjälp av dem och då är det jättebra. Det ska ju kunna finnas något för alla.

  Gilla

 3. Psykiska ohälsan blir mer å mer och jag tror de är för det är sån press på oss alla i dagens samhälle, allt från ha topp-betyg, körkort osv annars inge jobb. Eller va super smal långt hår stora bröst å stor rumpa annars är man ej ”snygg” i dagens samhälle. Allt bara spårar ur tyvärr

  Gilla

 4. Så himla bra att du förmedlar detta och att det finns. Ett stort problem som de med psykisk ohälsa har är också att försäkringskassan inte är så benägna att godkänna sjukskrivningar

  Gillad av 1 person

 5. Det är helt galet hur vården i dagens läge ser ut och jag har dessutom arbetet med att neka folk vård tyvärr för att det inte finns platser och så vidare. Det är så hemskt!! Och så ska det absolut inte vara, så den här appen är väldigt bra för de som inte kan få direkt hjälp 🙂

  Gilla

 6. Blev typ sugen att prova fastän jag inte behöver, men så himla bra att de finns en lösning som passar alla, att det dessutom var så billigt är ju så bra. Massa kramar fina ❤

  Gilla

 7. Ja den psykiska ohälsan växer och tillgängligheten behöver bli bättre. Jag vet inte om jag skulle vilja träffa en psykolog via en app. Jag skulle nog känns mig obekväm med det. Men kanon det finns och bra om det hjälper n ågon och kanske räddar någons liv!

  Gilla

 8. Den psykiska ohälsan har vuxit mer per år och det är ju härligt att man kan få hjälp genom en app men samtidigt väldigt opersonligt så skulle känna mig väldigt opassande och obekväm ja lider själv av psykisk ohälsa. Men väldigt bra tips och inlägg.

  Gilla

 9. Oj visste att många led av psykisk ohälsa men att det var så mycket hade jag ingen aning om. Det är läskigt hur fort antalet växer inom psykisk ohälsa. Verkligen perfekt att det finns en app som denna, jag har aldrig sett denna innan. Ska ha denna i åtanke! 🙂

  Gilla

 10. Jag tror att det absolut stämmer att det är så hög andel som söker hjälp för just psykisk ohälsa. Men tror mycket har att göra med hur samhället ser ut idag, att man pressas till att stressa sig fram..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: