Min kallaste födelsedag hittills.

Hej Hej.

Sitter med datorn i knäet och har precis gjort klart mina måsten vid datorn. Fast att klockan bara är 21:30 så är jag helt slut. Det märks i hela kroppen att denna dagen har varit påfrestande på ett konstigt sätt. Strömavbrottet fredagskväll höll i sig hela natten och strömmen kom äntligen tillbaka runt kl:14 dagen efter. Alltså så kom strömmen tillbaka igår kl:14. Det kändes som prisa GUD – äntligen. Fast vi var smarta och åkte över till svärisarna och hämtade termosar med varmt vatten blev det en påfrestning att frysa, vakta ljusen och försöka få ihop dagen så gott det gick.

Min kallaste födelsedag hittills.

Mitt i natten vaknade jag till av att alla lampor och elutrustning gick igång när strömmen kom tillbaka tydligen 10 minuter enligt Vattenfall. Självklart så gick jag och släckte och stängde av allt innan jag klev tillbaka i sängen. Imorse när jag vaknade var jag så kaffesugen och låg och funderade på om jag skulle smitta ner om barnen sov och göra en kaffe innan de kom upp och sjöng för mig. Jag fyller nämligen år idag. Mer än att tänka den tanken hann jag inte förrän de finaste juvelerna som jag vet kom med paket och sjöng för mig. När jag så reste mig upp kände jag genast kylan i samma sekund som barnen berättade att vi återigen hade strömavbrott som skulle vara klart runt kl:18.

Så himla surt det kände kan jag säga att det kändes. Hur som helst så fick jag fina paket av barnen men jag saknade mitt morgon kaffe. Wille var snäll och körde de tre första körningarna idag så jag fick mysa under täcket hemma med kaffe efter att han varit hos svärisarna och hämtat varmt vatten. Jag mös och mumsade i mig mina praliner medans jag frös ända in i benmärgen. Det är ju inte varje födelsedag som jag firat med mössa och dubbla raggisar i mina duntofflor på.

2a

Tänk så beroende man är av elektricitet egentligen. Mina föräldrar har en vedspis i sitt kök vilket man verkligen skulle ha men nu bor ju vi i stan och inte på landet som de gör där strömmen ofta försvinner. En öppen spis skulle inte heller vara så fel faktiskt som komplement vid sådana här tillfällen.

Denna födelsedagen kommer jag alltid att minnas det är en sak som är säkert. Den går garanterat till historien som den kallaste och knasigaste på alla sätt. Efter barnens träningar och när alla kunnat duscha i varmt skönt vatten igen åkte vi över till Barbro och Roland och tog en födelsedagsfika med mumsiga semlor innan vi åkte hemåt och fixade middag och kikade på mello. Ett år äldre och klokare förhoppningsvis.

natti

♥ Puss & Kram ♥

 

13 thoughts on “Min kallaste födelsedag hittills.

Add yours

  1. Men grattis ❤️ Tråkigt med strömmen dock, håller med om att man är så beroende av den. Vi hade mycket strömavbrott när jag var liten och det var tufft, idag bor jag i stan så händer sällan.

  2. Mysig födelsedag ändå 🙂 Här blir det skåprensning idag och massa annat pill. Alfred kommer ikväll då han skulle på discokalas. Så då hinner jag med massa saker!

  3. Ja, visst är det lite skrämmande när man inser hur beroende man är av elektricitet. Jag har, tack och lov, inte upplevt några längre strömavbrott, men de få timmar som har varit emellanåt, har varit tillräckligt förödande.
    Grattis på födelsedagen.

  4. Grattis grattis! Vad tråkigt att ni inte har ström och att det är kallt inomhus. Jag håller tummarna för att den snart är tillbaka. Hoppas födelsedagen ändå blir lite mysig trots kylan och eländet 🎈🎉

  5. Åh stort grattis till dig fina du! Men gud vilken otur att strömmen går precis nu, alltid lika frustrerande och känns som att man inte kan göra någonting. 🙂

  6. Stort grattis i efterskott. Men fy att ni hade strömavbrott så länge. Kan tänka mig att det blev väldigt kallt. En öppenspis är så fint och mysigt. Finns ju även små kaminer som man kan elda i gör att få värme 🙂

  7. Ohh hualigen så kallt, burr och vi som haft -12 här nu senaste dagarna så vi hade verkligen frysig rumpan av oss. Men så fint du fick av barnen och Stort grattis igen =D

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: