Drömmar om ett eget café.

” Inlägget är i samarbete med AZ Design ”

Hej.

Jag har en liten än så länge hemlig dröm tills nu om att starta ett eget litet café som ska heta FIKA. Drömmen om ett eget café har funnits länge av och till. Att drömma och planera i skallen är något som jag alltid gjort och gör fortfarande.

Svenskarna är ett folk som älskar att fika.

Det innebär att det finns gott om caféer i vårt avlånga land från norr till söder. Jag om någon borde väl veta vad ett bra café behöver och vad som ska serveras. Själv har jag utnämnt mig till Fikare nummer 1. På fika ska man kunna äta en god härlig frukost, kunna komma förbi på en god kaffe, ta ett möte med någon viktig, äta lunch eller lättare mat och gärna  bara vegetariskt. Jag ska kunna servera ett glas bubbel alltså ha tillstånd för alkohol drycker. Fika ska vara en plats där man vill hänga, jobba, mysa och bara vara. Känslan ska vara intim och välkomnande lite som ett av mina favorit caféer men ändå inte.

Inredningen är minst lika viktig som allt annat.

Givetvis har jag en idé om hur jag tänkt mig restaurang inredningen redan nu. Jag hittade en riktigt bra butik när det handlar om restaurang möbler och inredning för offentliga miljöer nämligen AZ Design. Det finns en bild i mitt huvud om hur jag ungefär vill att FIKA ska se ut inomhus. Lite åt detta håller tänker jag mig som ett mellanting mellan dessa bilder.

ikea_business_rest_choice_ph141197_250x190
Bilden är lånad av Ikea.

 

Inredningen ska gå i svart och trä på borden till restaurangen. Det ska finnas en bar där man kan sitta och inte bara dricka utan även dagtid jobba eller bara hänga. Baren vill jag ha vit med svart marmor på bänkskivan och röda stolar som ska lysa upp hela fika. Jag blev helt kär i dessa underbara stolar hos AZ Design. Visst håller ni med om att de är helt underbara?

ff6c2591-832a-4ef2-b179-985ff967f4aa

Komponera sina egna bord.

Inne hos AZ Design kan man enkelt komponera ihop de bord som man själv tycker bäst om och passar in bäst i den restaurangmiljö de ska placeras i. AZ Design har ett stort utbud av inredning och möbler och kan erbjuda det mesta. Allt ifrån kompletta bord till bordsskivor och stativ till bord går det att välja fritt allt efter tycke och smak. Det bord som jag önskar till FIKA har jag kombinerat ihop själv efter min smak.

bord-link-219-x-78-cm-hojd-76-cm
Detta bordet men med svarta ben istället för de vita. Stolarna ska inte vara dessa utan svart.
stol-sonja-valfri-farg-kladselstomme
Denna stolen men med svart dyna på väljer jag.

Dagen D.

Dagen D då det är dags om det blir dags för mig att öppna mitt dröm café FIKA kommer jag garanterat att vända mig till AZ Design för att skapa den miljö som jag vill ha. Jag väljer AZ Design på grund av att de har snabba leveranser, ett stort utbud av produkter och att de har ett Showroom i Stockholm som jag kan besöka innan jag bestämmer mig.

Nu ska jag bara processa mina drömmar färdigt innan det blir något FIKA.

                                  ” Inlägget är i samarbete med AZ Design ”

12 thoughts on “Drömmar om ett eget café.

Add yours

  1. Vilken underbar dröm du har att få öppna ditt egna café. Så som du beskriver hur du vill att ditt café ska se ut låter hur bra som helst. Jag hade garanterat komma in på en fika. Hoppas att du få din dröm att slå in.

  2. Gud vad kul att få läsa om dina drömmar om att öppna ett cafe. Det kan nog gå bra med att göra det imed att svenskar alltid fikaf

  3. Låter ju som att du har ditt koncept klart för start! Lycka till med processandet innan det är dags att börja. 🙂

  4. har också alltid drömt om att ha ett eget café och vi är ju redan så bra partners så ska vi inte starta ett ;). Ohh det hade varit snygg inredning

  5. Så rolligt att läsa om din cafedröm! Visst finns det ett cafe i new york som heter fika? Vi har även ett här i Norrköping med samma namn! Dock passande namn.

  6. Åh så kul jag har också massa tankar och idéer i mitt huvud och jag hoppas den dagen närmar sig så du får öppna ditt härliga café. Skulle komma och besöka 🙂

Kommentera

Up ↑

%d