Omtanke och krasch….

Hej.

Igår lördag var en aktiv dag då jag hann med massor men inte the grejen eller färga håret det står på min lista över förmiddagen. Däremot så fick jag feeling  – nu när blomjordsäcken låg på hallgolvet var jag bara tvungen att ta tag i omplanteringen av våra blommor.

Gav oss på våra blommor.

Är det något som kan avslöja ens lathet så är det när det ska planteras om blommor. Ni vet när man ska ta av planteringskrukan från blomman och rötterna vuxit sig fast runt den, då är det skämsvarning på blommans ägare. Hua Hua vad jag eller vi slarvat med våra blommor de senaste åren. Men jag får helt enkelt säga ”Bättre sent än aldrig”. Konstigt men det är lite så det kändes bra i hjärtat när jag och T varit så snälla mot våra blommor. Jag satte även ner de tre ekollon som legat i vatten sedan i höstas. Plockade med mig dem från Hågelby i höstas för jag ville se om jag kunde få liv i dem och sätta en egen ek. Först nu för någon vecka sedan öppnade de sig så jag kunde sätta dem.

12ff12gg12hh

Årets stora krasch…

Minns ni vårt fina pepparkakshus som vi byggde till jul? Julen städade vi bort redan tidigt förra veckan men huset kunde jag bara inte kraja eller krascha då. Men igår kväll blev det dags. Vi kände ingen sorg utan var nog färdiga helt enkelt.

12ii

12jj
Ni anar inte vad det flög delar i hela köket som vi fick krypa runt och leta efter.

pusskram

21 reaktioner till “Omtanke och krasch….

Lägg till

 1. Så mkt barndomsminne detta väckte vi kraschade alltid pepparkakshuset efter jul o åt! Fint erat var

 2. Jag har bara orkidéer hemma hos mig. Det är de enda blommorna som trivs. Tur det för jag skulle slarva med att plantera om….

 3. Pepparkakshuset var verkligen jätte fint, men det är ju lite mysigt att krascha det med när man är klar 🙂
  Härligt att få fint med sina blommar!

 4. Duktiga ni är som planterar om blommorna, mina dör varje gång jag dippar och sen när jag mår bättre vill jag ha nya, sist de dog köpte jag inga nya, tänkte att jag väntar. Vi får se om jag mår så bra i framtiden att jag klarar av att hålla dem vid liv ❤

 5. Det där med planteringen är så typiskt mig! Har en super fin amaryllis som jag typ nästan förstört och en julstjärna som överlevde tack och lov julen, men nu totalt död haha. Jag ser dock fram emot att få typ plantera i min trädgård till sommaren, men osäker på om det är en sån bra idé ^^,
  Roligt att smasha pepparkakshuset!

 6. Alltså erat pepparkakshus var så fint! Men härligt att få bort allt med julen 🙂 med min foglossning har ja inte fått bort allt så det får bli imorgon

 7. Å vad härligt har aldrig själv tänkt tanken på att man kan lägga ekollon i vattnet.Det ska bli spännande att få följa den resan.Funkar det måste jag bara sno ditt tips 😉 Gud vad sorgligt att se huset i tusentals bitar,så vackert det var innan

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: