Skidor kan bli galet dyrt.

Hej.

Igår var vi iväg och tittade på skidor och allt som behövs när det ska åkas skidor. Eftersom vi börjat åka en del nu tänkte vi att vi skulle köpa egna och inte hyra längre som vi gjort tidigare. Att det är svindyrt att hyra skidor kände jag redan till men att skidor med allt som hör där till blir så galet dyrt kunde jag inte tänka mig.

Skidor kan bli galet dyrt.

Visst finns det ibland olika skidpaket till bra priser men då ska den skidan och pjäxan passa in på den typ av åkare som man själv är. Så om man skulle hitta ett av de rea paket som finns är nästan som att vinna på lotto. Hur som helst så är det lite knasigt när ett alpint paket kostar lika mycket som en moped eller en sämre bil. Tänk att man kan få en resa för en familj till solen för samma peng som skidutrustning till tre personer. Jag måste erkänna att jag blev lite smått chockad när man kan kika på dessa jämförelser.

7e7d

Visst minns jag.

Som barn och i tonåren åkte min familj mycket skidor och jag tillbringade massvis med tid med vänner i slalombacken någon kilometer hemifrån. Visst minns jag om jag tänker efter att det redan då var så viktigt att ha rätt skidor och snygga skidkläder. Så visst förstår jag att denna djungel av både utrustning och skidkläder är lika viktig även idag många år senare. Skidor ska passa ihop med pjäxa, rätt märke och skidkläder som passar ens stil och personlighet. Hur kunde jag glömt bort att även denna världen är precis som förr?

7c7a

Hur som helst så kommer vi få härliga dagar när vi åker upp de gånger som vi planerat för i år. Snygga sköna pjäxor är om sanningen ska fram lika viktigt och roligt fortfarande även för en tant som mig.

puss2

KRAMIS

 

20 thoughts on “Skidor kan bli galet dyrt.

Add yours

 1. Så tråkigt att sånt här är så dyrt för det gör ju att alla inte har möjligheten till att göra det, vilket är extremt tråkigt!

 2. Åh har inte åkt skidor sen jag var barn men varit så sugen på at ta en resa uppåt för att göra det med mina barn. Men blir nog att hyra då, blir på tok för dyrt för oss annars 🙈

 3. Det är verkligen helt galet hur dyrt det är! Har man tur kan man fynda begagnat, men det gäller ju att veta vad man ska ha då.🌸💕

 4. Det är verkligen så välbehövligt med egna skidor och pjäksor, det är dyrt men oftast i vuxen ålder växer man aldrig ur dem. Så dem håller i hur många år som helst. Så underbar sport!

 5. Är glad på ett sätt att jag inte åker skidor när jag läser ditt inlägg. Känns som allt för mycket pengar och utrustning. Förstår däremot att det i längden blir mer värt att köpa om man ändå åker en del!

 6. Jättefin pjäxa den sista bilden . Ja allt ska verkligen passa . Och allt ska kosta så är det ju 💕 men sen kan ni ha det i flera år framåt

 7. Det är så tråkigt att det ska vara så himla dyrt! Det gör ju det svårt för många att ens ha råd att åka skidor tyvärr! 🙁

 8. Oj vad dyrt det låter! Jag åker ju inte skidor så har dålig koll på detta! Men det känns som att det borde vara billigare i längden att köpa än att hyra fler gånger! Och såklart så vill man ju ha saker som passar sig själv och hoppas att man inte ändrar sig allt för mycket till nästa gång haha 🙂

 9. Det er best å kjøpe utstyr hver for seg, da får man det man vil ha. Problemet er bare prisen, den kan ta helt av. Jeg er helt enig, men du må ha skikkelig utstyr i bakken.

 10. Skönt med eget, jag köpte pjäxor till mina längdskidor förra året, visade sig att mina skidot var för gamla för dem så nu måste jag köpa nya skidor oxå 😂😂

 11. Jag älskar att åka skidor. Jag köpte mitt slalompaket i Åre, på en av deras skiduthyrningar. Detta var i slutet av säsongen o de sålde ut en del av sin uthyrning, vilket gjorde att jag fick ett pangpris. Kanske ett tips för framtiden

 12. Väldigt snygga pjäxor! De tom SER sköna ut. Håller helt med om priserna, fasar för den dagen ungarna väljer intressen. Hockey? Alpint? Innebandy? Ridsport? Bara börja spara nu haha

  Ser jätte mycket fram till inläggen om era fjällresor!

 13. Mjo, det kan bli riktigt dyrt med skidutrustning. Men samtidigt så gäller det att hitta just grejerna som passar och då får det trots allt kosta lite. Jag kollade på jaktkläder och snöskor igår, bara det kalaset skulle gå loss på närmare 10.000:- Samtidigt kommer det nog att löna sig när vi ska iväg på safari i Finland.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: