Lucka nummer 9 – Kajsons julkalender.

Halloj.

” Om jag inte hade….” (så hade jag…)

Lucka nummer 9 om jag inte hade så hade jag är lite som att säga tänk om. Detta galna som vi alla så ofta tänker, säger och känner. Om jag inte hade ätit blåbär så hade jag ätit hallon. Tänk om jag valt att tatuera en annan än den jag gjorde. Jag tycker inte om alla dessa tänk om eller om jag inte för det är lite att ångra sina val något som vi inte alls kan göra om.

Om jag inte hade…

Valt att bli lärare så hade jag nog valt med facit i handen valt att jobba som åklagare eller jurist. Det har jag ofta fått höra av mina nära och kära att du borde ju vara jurist i stället. Varför jurist? Jo därför att jag alltid varit intresserad av rättvisa och krominologi. Hur och varför människor gör och tänker som de gör!

9xx

 

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla vi bloggare en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att ni läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning (och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern.) Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december så att ni kan lägga tid på att baka julgodis och dricka glögg med vännerna i lugn och ro. Smart va?

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

pusskram

24 reaktioner till “Lucka nummer 9 – Kajsons julkalender.

Lägg till

 1. Om du är intresserad av beteendevetenskap och psykologi känns jurist kanske inte som det optimala. Jag har alltid varit intressrad av just det nämligen samt av rättvisa och lagar. Och nu när jag läser juridik så förstår jag att det är såå långt ifrån psykologi 🙂

 2. Åh det där är nog de mest farliga ord att tänka. ”Tänk om…” Det är två ord som kan få en att tänka om hela ens världsbild. Jag skulle vilja titta tillbaka och på mitt liv och slippa tänka ”tänk om…” och då menar jag på sånt där meningen avslutas av någonting som jag inte har gjort eller något som jag inte vågade. ”Man ångrar alltid det man inte gjorde” är ord som jag inte vill yttra! Hoppas du får en bra dag 😀 // Petra Elisabeth

 3. Intressant att läsa. Jag tycker att det ibland kan vara lite jobbigt att tänka på ”om jag inte hade” för ofta blir det saker jag då i samma veva ångrar eller saker som jag velat göra annorlunda.

 4. Så intresant läsning om dina tankar. Smart att ha samma titel i julkalendern och varje bloggare för ta sina egna tankar. Älskar iden

 5. Vad blev du lärare i? Spännande alternativ om du hade valt en annan väg. Kriminologi är verkligen intressant. Var det någon gång aktuellt att bli åklagare eller jurist?

 6. Gillar inte heller ”tänk om”, för alternativen till det man gjort finns ju inte ens. Det blir bara fantasier och spekulationer, egentligen totalt oväsentligt. Och de val man gjort har ju gjort en till den man är. 🙂

 7. Kriminologi är verkligen ett intressant ämne. Jag har lite, så här i efterhand, tänkt att jag borde ha pluggat lite mer som yngre så att jag kinde ha studerat antingen det eller något inom juridik. Jag tycker att allt inom de områden som berör brottsjuridik är väldigt intressanta!

  Men jag förstår din inställning till ”om jag inte hade..”

 8. Vad spännande att bli jurist! Mamma va inne på det spåret men det blev inte så heller. Jag personligen hade aldrig orkat plugga till det men det hade vart intressant att vara åklagare faktiskt!
  Intressant fråga i dagens kalender 😀

 9. Tänk om… är ju en spännande men också lite läskig tanke. De val som man redan har gjort går ju inte att göra ogjorda men visst är det kul att tänka tanken vad som hänt om man valt annorlunda…🌸💕

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: