Tillbaka till min fristad.

Hej.

Jag var inne i stan idag på ett möte. Ett sånt där möte som är viktigt men känns långt in i både själ och hjärta. Just därför var det så skönt att sätta sig på Fabrique på Rosenlundsgatan som ligger mig så varmt om hjärtat från tiden när jag jobbade runt hörnet på Fsk Lyckan. Eller Olyckan som vi alla som jobbade där kallade förskolan för. vi trodde att det gick troll i namnet – döpa en förskola till Lyckan och sedan tro att allt kommer lösa sig. en förskollärare med outbildade rookisar på 25 – 30 barn på varje hemvist. Nja!!!! Det gick så där kan jag säga . Där gick personalen ut och in genom dörren lika ofta som jag byter strumpor. Hua Hua!!!Därför blev Fabrique min fristad där jag kunde sitta mina 3o minuter och bara andas för det hanns inte med innanför dörrarna på Olyckan.

Min fristad Fabrique.

På alla Fabriques ställen doftar det speciellt. En salig blandning av kardemumma och sött blandat med nybakt bröd. Golvet är något som jag blev så kär i och gärna själv hade haft hemma hos mig. Det var så otroligt skönt att få sätta mig vid mitt stammis bord längst in i hörnet och smutta på min latté och ladda upp mig inför dagens möte. Jag behövde verkligen en god kaffe innan det var dag. Har ni också små guldkornsställen som ni gärna återkommer till?

5d5b5a

Såg en grej.

Jag smet in i en av inredningsbutikerna på Rosenlundsgatan på väg hem till tåget och såg en helt klockren ljushållare till mig. Till en kaffenörd som jag som älskar ljus. Ångrar lite att jag inte slog till men jag får väl göra slag i saken och köpa den nästa gång jag går förbi.

5e

Övade mig på selfies i hissen.

Jag fattar inte hur de gör eller ni gör som tar så fina snygga selfie bilder i hissar. Hur som helst jag är värdelös på det. Jag behöver nog gå i selfieskolan. Är det någon som har en sådan?

5f - kopia5f

Puss & Kram

 

3 thoughts on “Tillbaka till min fristad.

Add yours

  1. Vilket fint café, massor med gott har de verkligen. Mitt smultronställe var ett fik i Gamla Stan inhyst i en gammal fängelsehåla, tror det hette Sten Sture. Supermysig atmosfär trots den mindre trevliga bakgrunden 😛

  2. Kan jeg få være med på selfiskolen? Dette er et flott sted. Jeg digger også gulvet. Det er godt å ha et fristed, særlig når jobben er så tråkig.

  3. Det såg ut att vara riktigt gott bröd på de cafeét och latten såg god ut också. Alltid kul när man hittr ett ställe man älskar att fika på 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: