En känsla av vemod.

Hej.

Jag har dragit ut på det så länge. Egentligen vet jag inte alls varför men jag har bara fått ångest och brottats med ett stort vemod för att stänga eller göra vinter i växthuset. Växthuset som är eller varit min egna lilla pärla här hemma. Det hände något i mig i somras som gjorde att det tog stopp med allt vad gällde vår trädgård. Jag kan inte sätta ord på vad det var men jag vet hur känslan känns.

4c

En känsla av vemod.

Under min promis i skogen idag bestämde jag mig för gå in i växthuset och plocka upp min exklusiva dahlia lökar som jag tryckte ner i landet i växthuset. De vill jag gärna se blomma igen. så jag grävde upp dem och bäddade in dem i gamla sunkiga tshirt och la dem i en korg. Nu sover de gott i värmen i pannrummet tillsammans med min underbara envisa Mårbacka pelagon.

Denna sommaren var verkligen speciell på alla plan. Det är så konstigt att även om pelagonen står i ett växthus så är det lite galet att det kommer nya blommor i november. Denna Mårbackan har verkligen var av allra bästa kvalite men den är också köpt i våras på Zetas Trädgård. Hon har överlevt när jag glömt vattna och varit torrare än torrast. Klarat både hög hetta som det var visa dagar i somras och nu även både kyla och frost. Nu får hon också sova gott i pannrummet till nästa vår.

4b

Så nu är det gjort jag har tack för denna säsongen älskade växthus. Snart ska jag plocka med växter och blommor igen utan en stor klump i bröstet.

Snart väntar söndagsfika för oss alla här hemma och samla ihop oss inför kommande vecka.

evevning

♥ Kram Kram ♥

10 thoughts on “En känsla av vemod.

Add yours

  1. Oh du har verkligen gröna fingrar då kan jag tänka mig? Jag är sååå dålig på det där med växter alltså. Har lyckats döda växter som inte ska kunna dö. Haha! Men jag är lite bättre nu 😀

  2. Så roligt att pelargonen klarade somarens hetta. Jag förstår att du vill se den blomma igen. Jag hoppas att pelargonen blommar lika fint nästa år. Växthus är så mysigt tycker jag. Tråkigt att AIK matchen blev 0-0 men jag tycker att det blev bra för nu är IFK Norrköping med om guldstriden 😉🙈 kram på dig

  3. Är så avundsjuk på alla som har gröna fingrar. Djur och människor är jag rätt duktig med men då vi kommer till blommor skulle jag nog kunna ta död på en i plast till och med.

  4. Förstår att det är en vemodig känsla att behöva stänga till för vintern. Jag hade garanterat känns samma sak 🙂

  5. Åh jag kan förstå dig i det här. Då har man verkligen klappat igen för året och givit vika för vintern när man stänger ner växthuset. En fråga. Odlar du sånt som växer och kan skördas på vintern? Om inte, skulle du kunna tänkas göra det? 🙂 Hoppas du får en bra måndag 😀 // Petra Elisabeth

  6. Jag förstår att det kan kännas vemodigt, och det är väl okej att få känna så. Nu är växterna vintersäkrade och du får njuta av dem igen om ett halvår. Hoppas att du har en bra dag. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: