Ta tillskott av D vitamin!

Hej.

Fy vad trist det är att vara sjuk. Efter två filmer redan idag på Netflix håller jag på att tråka ut minst sagt. Hoppas verkligen att jag sover bort skiten i natt. Jag är för rastlös som person att ha sjukstuga i huset i stort sett sedan första fredagen i september. Nu får det fasiken vara nog. Vare sig det är förkylningar eller Hyper IGD så säger jag:

– Go home virus, go home! Go home Hyper igd, go home!

Ta tillskott av D vitamin!

Länge har man fått höra att vi ska äta C vitamin för att motverka förkylningar. Nu har forskarna kommit fram till att vi ätit fel vitamin för att hålla oss friskare. Det är D vitamin som gäller tydligen. Jag läste en artikel om D vitamin och immunförsvar i dag och blev intresserad. Peter Bergman på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge har i flera år studerat D-vitaminets effekt på immunförsvaret. Han har bland annat sett att infektionskänsliga personer som är sjuka oftare än andra kan bli friskare av ett dagligt tillskott av D-vitamin. I hans studie minskade infektionerna med 25 procent.

Wao tänkte jag absolut väl värt att prova. Det känns som jag gör vad som helst för mig själv men framför allt för Marre som återigen ligger sjuk i feber, hyper IGD. I lördags skickade läkaren en remiss till reumatologen så nu får vi hoppas att han kan få någon bromsmedicin som håller infektionerna i schack. Men innan dess får vi testa allt som kan tänkas funka. Förutom att infektionerna minskade sedan de börjat med D-vitamin, mådde 60 procent bättre rent generellt och deras välbefinnande ökade. Låter nästan för bra för att vara sant.

Medicinförrådet på fyllt igen.

Så när jag läst om D vitaminet alla fördelar ringde jag upp R som var i centrum och bad honom köpa hem även D vitamin för nu ska Familjen Rytterlund bli friskare än friskast.

9a9b

För er som blev lika nyfikna som jag här är Snabbkursen. Det är nog dags att boka in både mig och sonen på Stockholm Saltspa och besöka saltrummet med ljusterapin igen. Allt för att maxa så mycket vi bara kan…..

12m

puss1

 

29 thoughts on “Ta tillskott av D vitamin!

Add yours

 1. Så himla drygt att vara sjuk, jag blir alltid extremt utråkad när jag är sjuk! 🙁

 2. Superbra att du tipsar om de! Jag började ta D-vitaminer för 1 år sen mot min psoriasis men så bra att den gör så mycket mer 😃💕

 3. Krya på dig, det blir långtsamt efter ett tag att vara sjuk, men samtidigt skönt också man får tid att ta igen sig.

 4. Det där med D-vitamin är verkligen viktigt att hålla på en bra nivå. Jag sökte läkarhjälp i vintras då jag trodde att min Levaxindos var för låg, men det visade sig även vara en stor brist på D-vitamin så jag fick det utskrivet på recept. Hade aldrig tänkt tanken på att det kunde vara en bidragande orsak till att jag var så otroligt trött och hängig.

 5. D-vitamin kanske vi skulle ta och köpa in då. Min man har dock fått för sig att zink-tabletter håller honom frisk. Kanske ska gardera sig med både D-vitamin och zink. 🙂

 6. Fy vad tråkigt med förkylning! Hoppas det släpper typ nu. Ja, alla dessa vitaminer ska man ta men ibland behöver kroppen lite tid för att på egen hand bli av med allt det onödiga

 7. Jag äter väldigt många olika vitaminer och tillskott varje morgon, ett måste efter min gastric bypass.. Jag är inte ofta sjuk men när det väl händer så blir det extremt. Krya på oss!

 8. Trist när du aldrig blir frisk! I teorin är det ju mysigt att få ligga på soffan och bara titta på tvn men i praktiken blir det som du säger rätt tråkigt efter ett tag. Jag försöker äta extra vitaminer men glömmer alltid bort. Just D-vitamin känns särskilt viktigt nu när det blir mörkare också.

 9. Usch så himla trist att vara sjuk, det känns som att det går i cirklar bara såhär på hösten. Jag är lite dålig på att ta vitaminer men jag har klarat mig ännu peppar, peppar 🙂

 10. Tyvärr går det väl i vågor vad som är modernt att äta. D vitaminbrist är det ju konstaterat att flera lider av. Vi sitter ju bara inne, vill inte ta vara på solljuset som vi kanske gjorde förr. Förra vintern började jag med extra D under vinterhalvåret och höll mig både piggare och friskare så i år vågar jag inte chansa på inte äta dom.

 11. Ja, D-vitamin är så bra att äta, speciellt nu under dom mörka månaderna när solen inte klarar av att producera något. C-vitamin har verkligen haft lite patent som ”förkylningsvitamin” länge nu. Jag vet att vi pratade om att det är lite av en myt när jag gick min kostrådgivarutbildning för flera år sedan..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: