Vi hamnade mitt i en medeltidsby.

Hej.

Idag fick jag sällskap av Tilda på min promis i skogen. I skogen var luften frisk och skön att andas in. När vi nästan kommit ner till Brosjön fick vi feeling och testade en ny stig som gick rakt upp i skogen. Nya vägar är alltid roligt. Tilda hade en känsla av att hon gått denna stigen någon gång med skolan. På vägen upp nämnde Tilda att det kanske om hon mindes rätt skulle finnas något hus längre in i skogen.

Vi hamnade mitt i en medeltidsby.

Vi kom mitt in i en öde by som var uppbyggt som en medeltidsby. Jag fick en kuslig känsla för jag hade som sagt ingen aning om vad detta var. Det kändes konstigt att jag bott i närområdet i över 12 år och inte hade en susning om att denna by, Moriaberg existerade. Byn drivs idag av Botkyrkas lajvförening Tu-Lajv.

7d

Lajv är ett levande rollspel, en deltagarstyrd improvisationsteater utan publik. Lajv går till så att man gestaltar en karaktär likt som skådespelare på film eller teater i en påhittad värld. Berättelserna som spelas upp beskriver en medeltid i fantasiberättelser – fantasy lajv.

7kk
Lånad bild från Moriabergs Hjältar.

Sagobyn Moriaberg.

Vi sa båda två när vi smög runt i området att det kändes som vi hamnat i en sagoby. Väl hemma igen googlade jag fram vad detta var för något. Wao vilket ställe! Tilda var modigare än vad jag var och kikade in i flera av husen.

7e7f7g7h7i7j7k

Jag tog min Älva hemåt.

När vi gick hemåt tog jag en bild på Tilda där jag tycker nu i efterhand att hon ser ut som en Älva. Underbara lilla tjejen min.

7c

pusskram

 

 

19 thoughts on “Vi hamnade mitt i en medeltidsby.

Add yours

  1. Men så spännande att vara ute och gå på en ny stig och plötsligt hamna i Sagoby! Det skulle jag också vilja vara med om!😁 Så fina bilder!

  2. Tycker verkligen det är det mysigaste att besöka en medeltidsby, kanske medeltidsveckan i Visby eller någon Vikingamässa. Alltid lika trevligt och roligt att göra ensam eller med vänner 😀 Fina bilder!

  3. Finns så ,mycket i närområdena som man bara har missat. Måste kännas lite konstigt iof att stöta på en hel by som bara stod tomt, tankarna går ju till hur dom haft haft det tidigare, osv.

  4. Vad häftigt att bara springa på sådär. Tänk om de dessutom lajvat när ni kom! Hade dock kanske varit mer läskigt först 😬

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: