De är mina vänner oavsett.

Hej.

Jag har sagt det förut att jag är trött på all pajkastning och allt hat om de olika partierna. Läste en text som en av mina vänner delat på Facebook som jag tyckte var så himla bra att jag lånar denna för att visa på min åsikt.

De är mina vänner oavsett.

Jag ser dagligen nu hur folk tar bort vänner både från sociala medier och verkliga livet grundat på vad folk röstar på.

Jag har vänner som röstar S
Jag har vänner som röstar KD
Jag har vänner som röstar M
Jag har vänner som röstar V
Jag har vänner som röstar SD
Jag har vänner som röstar L
Osv osv.

5aug1

Jag tror även jag har vänner som röstar blankt eller inte röstar alls.
Flera utav mina vänner vet jag inte ens vad de ska rösta på. Om de ska rösta alls.

Och vet ni vad?
De är mina vänner oavsett.
Var och en av mina vänner är just det av en anledning.
Var och en av mina vänner tillför något i mitt liv.
Oavsett vad de väljer att lägga sin röst på.

Och jag väljer mina vänner utefter deras person, inte deras politiska åsikter.
För jag tycker det är okej att ha en egen åsikt. Man måste inte tycka som mig.

Men!!
Om just DU som läser detta skulle tycka att jag är helt rubbad, vansinnig, galen, dum i huvudet osv som tycker såhär.
Så är det helt okej att ta bort mig om det är något du vill!
Jag kanske blir förvånad, chockad, ledsen. Eller så kanske jag inte ens märker att du försvinner.
Men det är också helt okej att stanna.

Men JAG kommer inte ta bort någon grundat på politik iaf

7

 

11 reaktioner till “De är mina vänner oavsett.

Lägg till

  1. Håller fullt med dig! Så sjukt tramsigt de som tar bort sina vänner för vilket parti de röstar på.. Jag har sätt många bekanta på fb som skrivit att de kommer plocka bort ALLA som de får veta har röstat på t.ex SD :O

  2. Otroligt bra skrivet, och jag instämmer med varje ord! Vem har rätt att döma någon annan pga åsikter? Har man rätt att kalla sig själv för vän när man förskjuter sina vänner pga åsikter? Det är en farlig utveckling som sker i Sverige när människor vänder sig mot sina vänner. Jag tror att dom som håller på med högtravande statements om att rensa ut folk som röstar fel ur sina sociala medier och liv har ett stort behov av att få offentlig bekräftelse på hur goda människor dom är.

  3. Viktigt inlägg! Jag har också folk i min omgivning som tar bor vänner och familj på grund av politisk åsikt. Tycker det är synd. Demokrati och yttrandefrihet har just med att låta alla ha sin egen åsikt. Dock förstår jag ifall man har folk som verkligen prackar på sin åsikt på en och inte slutar. Då förstår jag att det kan bli för mycket 🙂 För förhoppningsvis lugnar det ner sig lite efter att valet är över // Petra Elisabeth

  4. Så enormt bra! Jag blir både ledsen, arg och chockad över att man på riktigt kan välja att ta bort någon från sina sociala medier just för en politisk sak. Man är faktiskt samma person oavsett vad man röstar på. Tröttsamt är bara förnamnet! kram fina du

  5. Jag och min familj tillhör en av de minoriteter som kommer drabbas av SD:s politik så jag tar mig faktiskt friheten att säga adjö till folk som väljer SD. Vill man som min vän rösta emot min familj så är valet deras. De har såklart rätt att rösta på vad de behagar, men jag har ingen skyldighet att acceptera det. 🙂 De andra partierna har jag inga problem med, även om jag inte håller med om allt eller särskilt mycket. Men de har ju mer normal politik också.

  6. Jag skulle heller aldrig ta bort någon av mina vänner baserat på vad de röstar på så länge det gäller ett parti som står för demokrati. Däremot förstår jag tanken hos de personer som gör det då det ju krävs en viss grundinställning för att rösta på vissa enstaka personer, men jag skulle inte göra det själv.

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: