Bästa fredagsmyset – Chokladbollar.

Hej.

Redan tidigt i morse var jag sugen på just chokladbollar. Så att tänka sig eller för mig något annat fredagsmys var det inte tal om. Säga vad man säga vill men vanliga gamla hederliga chokladbollar är fasiken bland det godaste som finns. Håller ni med mig?

Bästa fredagsmyset – Chokladbollar.

I alla tider har jag använt mig av receptet på havregrynspaketen. Så varför testa något annat när det alltid funkat och smakat som jag tycker att det ska? Jag blev nöjd och så alla andra som smakade och mumsade chokladbollar.

31chok231chok1

Chokladbollar eller N….bollar?

Jag som är uppvuxen i en mindre stad i Småland är uppvuxen med N ordet. Så sa vi i Småland när jag var 22 år och lämnade Småland för att flytta till Stockholm. När jag började arbeta på förskola som barnskötare bakade man ofta med barnen till mellis särskilt på fredagar. På den tiden då det inte var socker förbud i förskolan och skolans värld bakades det ofta dessa bollar. Minns när jag ganska ny bakade med barnen och berättade för en förälder att idag bakade vi N….bollar och mumsade till mellis. Fick lära mig med basta att så varken hette det eller sa man längre. Busted med andra ord för skäms stämplad upp över mina öronen blev jag där och då och  lovade att jag inte skulle inte säga det ordet mera. Självklart chokladbollar för det är ju precis vad dessa små läckerheter smakar.

nattipuss2

Kramis

 

 

7 thoughts on “Bästa fredagsmyset – Chokladbollar.

Add yours

 1. Det är så gott..jag tycker bäst om med kokos på🤩
  Det tog ett tag att arbeta bort namnet i huvudet, precis som dagis till förskola..det är så otroligt svårt att komma ihåg.
  Saker man lär sig när man är liten sitter i ryggmärgen 😬

 2. Det är verkligen jättegott :). Tror inte det är konstigt att om man lärt sig något som barn och alla i ens samhälle sagt samma att man fortsätter. Vet att just det ordet var tabu när jag var liten, så tror det försvann några år innan. Sedan vill ju många vidhålla sin rätt att säga n-boll och jag känner väl mest att det är som att vi ska vidhålla ord som gammalsvenska och så vidare.

 3. Så gott! Brukar också göra enligt receptet på det paketet och det blir ju perfekt!
  Håller med om att man kan uppdatera sitt ordförråd där. En kassörska på Statoil sa att det minsann heter n-boll ”för vi bor ju i Sverige”.. Eeh? Stod chokladboll (är väl svenskt ord mig veterligen) på lappen där vid bakverken men ja.
  Borde inte vara så svårt tycker jag när man är medveten om vad ordet innebär.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: