Jag blir så glad – Tack.

Hej och Hallo.

Hör ni alla fina som läser och kommenterar hos mig. Jag blir så himla glad för alla fina kommentarer om min blogg och mina bilder. Stort Tack till er alla ♥. Era ord värmer och ger mig energi vilket man kanske inte skulle kunna tro med tanke på hur få inlägg jag gör just nu. Jag får skylla på att jag har sommarlov som alla andra just nu.

IMG_3722

Hur tänker jag när jag fotar?

Jag fick frågan i en kommentar av fina Lovisa som bloggar på bylolloz om hur jag tänker kring när jag fotar och foto. Så jag tänker nu skriva lite kring hur jag tänker och ser på foto och bilder i sociala medier. Att jag är intresserad av foto är lätt att förstå. Har man en blogg och ett instakonto som heter KamillasKamera tycker man om foton och bilder.

Vad är viktigt i mina bilder? För mig är det viktigt med liv och rörelse i bilderna. Jag vill att bilder ska leva, säga något och väcka intresse. Eftersom min blogg är en livsstil blogg som handlar om mitt liv och mina dagar genom kameran. Bloggen är en dagbok för mig och en historia om mig. Jag vill att text och bild ska smälta samman till ett.

23a

Vem tar alla bilder på mig? Om jag inte använder stativ vilket blir mer och mer sällan så fotar Wille eller Tilda  oftast. Ibland får jag berätta hur jag tänkt för att bilderna ska bli som jag önskar.

23b

Vad föddes intresset för bilder och foton? Jag har alltid varit en kreativ person. När jag var barn skapade jag hela tiden både stort och smått. Tidigare arbetade jag som webbdesigner och webbmaster där det handlade om att skapa fungerande och snygga webbplatser från grunden. Jag har även arbetat som ateljerista vilket jag är utbildad för så intresset för färg, form och skapande har nog alltid funnits hos mig.

Vad använder jag för utrustning?Jag använder mig av min Canon EOS 60D vilken jag har två olika objektiv till som är bättre med mer prestanda än originalet till denna kamera. Plus min mobil Iphone 7. När jag redigerar bilder gör jag oftast det i Photoshop eller Photo Scape.

kameran1

Vad är det som gör någon till en duktig fotograf? Att denne har bildseendet att kunna fånga ögonblicken. Mycket handlar om att kunna se vad som händer här och nu i denna stunden. Sedan är det ju så med bilder att alla tycker olika. Johanna, Amanda  och Petra Elisabeth är duktiga fotografer som jag verkligen gillar. De ser världen lite på samma sätt som jag ser och vill de den.

För mycket eller för lite bilder i bloggen? För lite bilder röstar jag för – något som jag har svårt för är bloggar som har på tok för många bilder och gärna på samma saker eller mycket snarlika. Jag tappar fokus om det är för mycket. Som jag redan sagt tycker jag om att mötas av fina bilder med liv i när jag hälsa på bloggar.

Har jag någon fotoutbildning? Svaret är nej förutom att jag gått Informationslinjen gren Internet där vi fick lära oss alla program som var up to date då. Men nu till något super roligt som jag inte ännu berättat är att jag ska läsa Digital fotografi och bildbehandling på Södertörn till hösten på 7,5 hp.  Vilket ska bli roligt och smidigt då den är distans. Efter den utbildningen får jag se var jag står just då när jag är klar.

23

 

1078_sovgottdromsott

PUSS.

 

 

 

 

 

 

 

 

10 reaktioner till “Jag blir så glad – Tack.

Lägg till

  1. kul inlägg, tycker oxå att bilderna måste leva oavsett hur bra dom blir så blir bilden tråig om den är död eller vad man ska säga 😀

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: