Vill du veta en hemlis?

Hej.

Tänkte vi skulle berätta hemlisar ikväll. Hemlisar är något som alla har både stora och små. Har ni funderat på vad en hemlighet egentligen är?

hemlis2

En hemlighet är information som berättare inte vill ska spridas utanför en grupp. Det kan röra en enda person som inget säger, mellan flera i lag, team eller olika grupper. Det sägs att när vi bär på hemligheter förändras vårt sätt att kommunicera med andra. Sex ska vara det vanligaste temat för hemligheter. Nästan alla har hemligheter och majoriteten av dem handlar om sex och romantiska relationer. Det visas i boken ”The psychology of secrets” av forskaren Anita E Kelly vid University of Notre Dame i USA.

Varför avslöjar vi hemligheter?

Vi människor är dåliga på att bevara hemlisar. När vi aktivt försöker undvika att avslöja något, är risken extra stor att vi ändå gör det. Fast vi lovat att bevara hemligheten för 3 av 4 den vidare till andra.  Många tycker att man får föra en persons hemlighet vidare om det hjälper henne eller honom, för att hjälpa en myndighet/polis. Hela 26 % säger att det är aldrig okej att föra vidare en hemlighet i undersökningen  som är genomförd av YouGov 2016.

Vill du testa om du kan bevara en hemlis?

Klicka på bilden så kan du testa dig.

hemlis3

Vill du veta en hemlis?

Nu tänker jag berätta en hemlis för er som jag inte tror att det är så många som vet.

hemlisss

Jag har en ful och helt galen vana nämligen att smussla ihop hårstrån till en lite boll som jag sedan drar bort. Ja jag vet att det är helt åt H att göra så. Vilket såklart resulterat i att under håret är mycket kortare på vänster sidan vilket syns när har har tofs. Vet inte varför jag började. Däremot vet jag att jag bara måste vänja mig av det dumma tixet. För vem vill bli flintskallig utan att tappa håret av andra orsaker som kanske har en förklaring. Vet ni vad många gånger stoppar jag stråna i munnen. När jag var barn bet jag på håret så mina sidor på håret var kortare. Tänk om det vore så enkelt att det är något ämne som jag saknar i kroppen som skulle kunna lösas med ett litet piller som trollar bort mitt tix. Jag får helt enkelt googla på den eller kolla upp med en läkare. Pssst!!! Kan ni bevara min hemlis till vårt gäng här på bloggen?

Puss & Kram.

 

 

 

 

11 thoughts on “Vill du veta en hemlis?

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: