Övernattar i Drakstaden.

Hej Hej.

Nu är jag i Sundsvall där vi stannade för att hänga på kvällen och övernatta. Alltså det är långt upp till Örnsköldsvik. Visste ni att Sundsvall kallas för Drakstaden? Jag hade ingen aning men funderade när jag såg stora och små drakar överallt och taxibolaget heter så käckt som Draktaxi. Efter den stora branden i staden 1888 blev draken stadens symbol. Draken skulle skydda Sundsvall mot mer förödelse.

En kväll i Sundsvall….

Efter att vi checkat in på Clarion gick vi ut på stan för att få andas frisk luft och röra på oss. Man blir ganska stel av att sitta stilla i bilen i flera timmar. På Stora torget var det Italien dagar där det erbjöds Italienska rätter och delikatesser. Ganska mysigt. Me Like på sådana här tillställningar.

5a5b5e5c5d

Södra Stadsberget.

Även kallat för Södra Berget når 240 meter över havet och har en magnifik utsikt över hela staden. Vägen upp till toppen är slingrig och stundtals även brant. Uppe på berget finns hotell Södra Berget som erbjuder restaurang, konferens, nöje, spa och mässhall med Sveriges kanske bästa utsikt. Utsikten håller jag med om den är fantastisk.

5h5f

Imorgon väntar hotellfrukost innan vi åker vidare mot Ö – vik.

Kram.

 

 

 

 

3 thoughts on “Övernattar i Drakstaden.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: