Auberginröra – himmelsk god.

Hej.

Jag fick till en fullpoängare i köket ikväll. Den känslan är riktigt skön både för självkänslan i köket och i magen. När jag står i köket gör jag lite som jag alltid gjort i livet. Läser på lite och därefter gör jag på mitt eget sätt. Minns när jag gick på min första gymnasieutbildning och vi var i kök och lagade mat två dagar i veckan. Super roligt att laga mat men ack vilken kaos klass vi var. Hur stökiga som helst och gjorde i stort sett precis som vi ville.

Well well jag va ganska vass i köket och fick fina betyg på de bitarna däremot fick jagg inte högsta betyg eftersom jag aldrig fullföljde recept utan bara skummade igenom för att se hur man skulle göra. Därefter körde jag på min magkänsla och ”Kan själv Kamilla” satte igång precis som så många gånger förr och efter den utbildningen.

Jag erkänner och håller med vår lärare om att jag aldrig gjort ett recept rakt av utan alltid gör på mitt eget sätt. Helt värdelös på att följa instruktioner om jag själv tycker att jag har en bättre och roligare idé. Så är jag än idag – det spelar inte så stor roll vad det handlar om utan att jag kan själv och på mitt eget sätt. På gott och ont såklart men de onda sätten lämnar jag därhän.

Auberginröra – himmelsk god.

Sprang på billiga auberginer på Ica idag som fick följa med hem och skulle få bli en röra av något slag. Googlade och fann lite hur man kunde göra en röra på just aubergin.

Så här gjorde jag på ett ungefär.

Skivade två auberginerna och rostade dem mjuka i ugnen 225 grader med olivolja på. Ner i mixern tillsammans med två pressade vitlökar, pressad lime, salt, peppar och lite oregano. Så galet god blev röran till kyckling, ugnsbakad potatis, sparris, majs.Mixa till en jämnröra.  Tjoho…klar!!!

29b29c

29d

Fridays2

Kramis.

 

 

7 thoughts on “Auberginröra – himmelsk god.

Add yours

  1. Haha! Minns våra lektioner i hemkunskap på högstadiet. Det var inget annat än kaus det heller😅 Vad gott det där såg ut! Vi brukar skiva abugine och marinera och lägga på grillen. Supergott 😋

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: