Jordgubbar är sommarlov.

Halloj.

Ni anar inte vad det var skönt och välbehövligt för mig att verkligen få sova ut i morse. Ljuvligt med andra ord. Sommarlov på riktigt är en speciell känsla.

Jordgubbar är sommarlov.

Vad är sommarlov för mig? Mina starkaste minnen av just Sommarlov är somrarna på Öland där jag bodde med familjen varje sommar. Förutom de veckor då pappa hade semester och vi åkte runt i landet på semester. Sommarlovsdagarnas starkaste minnen är jordgubbar med mjölk till frukost, springa barfota stigen ner till Snäckstrand där vi som var långliggare med husvagnarna badade för att få vår egen strand, Sommarlovsmorgon med Solstolarna på tv. Minns ni Solstolarna med Herr Skumberg som mumsade danska wienerbröd? Sommarlovkvällarna när jag och vännerna låg i solsängar ute på gräset och titta på stjärnor och berättade spökisar. Framför allt så även idag i vuxen ålder är jordgubbar allt vad sommar heter för mig och ska och kommer så förbli.

Vad har ni för minnen från era sommarlov?

14b (2)14a14c

Fina Minnen – kanske inte för alla..

Jag har fina minnen från mina sommarlov. Tyvärr så är jag medveten om att alldeles för många barn och ungdomar våndas inför det långa sommarlovet. Alla barn lever inte i trygga och stimulerande uppväxtförhållande utan lider och mår dåligt av att kanske den ända fasta trygga rutin i livet upphör för en kort period när sommarlovet börjar i juni. Bris stödverksamhet tar inte sommarlov. Varje dag hela sommaren kan barn och unga ringa, mejla eller chatta med Bris kuratorer.

14

 

braaaa

…Kram Kram…

14 thoughts on “Jordgubbar är sommarlov.

Add yours

  1. Oj jag kommer inte ihåg jättemycket av mitt sommarlov mer än att vi åkte o campa typ ^^ jordgubbar e såå gott 😍 blev sjukt sugen på det nu

  2. Sommarlov för mig är alla dagarna jag och mina syskon spenderade nere vid stranden och alltid hade picknick med. Att vi sen lekte boll lekar med vänner i vattnet tillhörde också. Nu var det längesen jag hade sommarlov, men mina lov var alltid lika underbara!

  3. Även om det känns som allt för längesedan man hade sommarlov så minns jag främst tid med min dåvarande häst och att åka till Öland och hjälpa min mormor med hennes stugor och träffa massor med nya vänner att leka med. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: