Toppen för hälsan.

Halloj.

Jag startade min vecka med en underbar promenad i skogen. Att det regnat i natt eller tidigt imorse märktes inte alls för det var kvavt så det förslår. Det var nästan så jag hade önskat att vi fått ett ordentligt åskväder för att rensa ur luften. Tror att egentligen längtade efter att få fylla mina lungor med ny frisk luft som så ofta kommer efter ett regn.

Bra för hälsan.

Att gå i skogen ska vara bra för hälsan. Plus att vistas i skogen ska minska risken för sjukdomar. Det sägs att när vi vistas ute i naturen går kroppen in i ett ”rest and digest”-läge, som är raka motsatsen till det ”fight or flight”-läge vi hamnar i när vi utsätts för stress. När vi hamnar i det senare tillståndet stänger kroppen av alla funktioner som inte är väsentliga just där och då, bland annat immunförsvaret. Kan vi läsa i en studier från Frontiers in Psychology.

Så är det verkligen för mig att skogen har blivit min plats att hämta ny energi. En plats där jag kan samla mina tankar och få ro i själen. Är det någon plats som jag kan samtala med mig själv och allt och lite till så är det i skogen. Naturen ska  inte bara  ge oss en eller två aktiva ingredienser. Naturen ska vara lite en som multivitamin som förser oss med all slags näring vi behöver. Naturen  kan helt enkelt skydda oss från alla möjliga sjukdomar. Jag kanske borde börja i någon Skogsmulle igen. När jag var liten och skulle gå eller gick vilket ni vill tycka for jag tydligen runt som ett yrväder och mamma fick tillsägelse om att hennes Kamilla inte lyssnade utan lekte runt mest som hon ville. Om sanningen ska fram så var det nog bara så att jag var och är ett skogsbarn som var tvungen att uppleva naturen med alla mina sinnen och språk.

11a

Ha en toppen måndag.

201702021457318236_sbig

Puss.

3 thoughts on “Toppen för hälsan.

Add yours

  1. Så underbart med en skogspromenad. Själv brukar jag ta promenader längs bäcken som går här utanför och det är otroligt skönt både psykiskt och fysiskt. Här är det jobbigt kvavt idag, längtar efter ett rejält oväder och det är inte ofta jag säger men det behövs! Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: